Незважаючи на те, що на дворі літо, всі навколо стурбовані тим, якою буде ціни на газ. Європейські біржі показують підвищення, і досить стрімке.

За 1000 кубометрів просять приблизно 350 доларів, а ще навесні, всі чекали не більше 200-220 доларів за таку ж кількість. Але, на жаль, не сталося так, як хотілося б, і ціна на нафту значно зросла.

Нафтогаз України, фото з вільних джерел
Нафтогаз України, фото з вільних джерел

Пощастило, що влітку це не те, що необхідно людям в першу чергу, і буде накручено приблизно 600-800 мільйонів кубометрів газу.

Про це написав член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук у своєму блозі на порталі Кореспондент.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Комунальні тарифи, кадр з відео
Комунальні тарифи, кадр з відео

Однак, якби діяла ринкова ціна, то вже влітку за газ довелося б платити як мінімум 12 тисяч гривень, а до осені ця сума зросте до 15 тисяч. Однак, об'єктивно для українців сьогодні діє "річний тариф" - 8000 грн за 1000 куб.м. саме така ціна на газ для більшості українців. "Нафтогаз України" продає газ практично всім великим постачальникам газу, що і формує таку ціну на газ.

Платіжка, скріншот: Youtube
Платіжка, скріншот: Youtube

Тут виникає досить звичайне питання - а що далі? Ціна на газ падати не збирається найближчим часом. Ми платимо зараз на 30% менше покладеного, але, коли ціна ще підросте, то економія може скласти цілих 50%.

газова труба
газова труба

Експерт Юрій Корольчук пише: "Але хіба "Нафтогаз України" може дати людям економити? Жадібність і жлобство може взяти вгору. Ми вже таке бачили і не один раз. У такому випадку керівництво "Нафтогазу" перегляне ціну річного контракту і змінить умови продажу газу для населення. У такому випадку людям варто приготуватися до ціни в 15 тисяч гривень".

Нагадаємо, раніше Ціна на проїзд у громадському транспорті в різних містах України: де дешевше.

Як повідомляє портал "Знай.uа" Від 8 до 12 гривень за кубометр: експерти підрахували, як зміняться ціни на газ у червні. Нові тарифи на газ: чому українцям влітку доведеться платити вдвічі більше, ніж взимку

Також "Знай.uа" писав, що Підвищення субсидій і пільгові тарифи стали на паузу - в Раді заявили про " розбір польотів"