Українцям розповіли, як працюють е-лікарняні і в чому їх перевага.

Про це розповів заступник голови Пенсійного фонду України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізацій Олександр Малецький на акаунті Пенсійного фонду України у Фейсбуці.

Так, з появою електронного листа непрацездатності форма ОК - 7 більше не потрібна. Наприклад, раніше людині самій потрібно було їхати в Пенсійний Фонд, тепер все оформлення відбувається автоматично.

"Хворий звертається до лікаря, і після прийому вся інформація відразу ж надходить до Пенсійного фонду, в електронний реєстр листків непрацездатності. Відповідно, відразу ж створюється лікарняний, який з'являється на порталі електронних послуг Пенсійного фонду",- розповів Малецький.

Страховик може зайти і отримати всю необхідну інформацію для того, щоб здійснити необхідні розрахунки і надати оплату людині.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Фонд також володіє даними, і під час проведення розрахунків вже бачить все: лікарняний та інші драні про застраховану людину і, таким чином, всі взаєморозрахунки можуть проводитися значно легше і швидше",- розповів Олександр Малецький.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Е-лікарняний в Україні запустять у 2021 році: переваги та принцип роботи

Як повідомляє портал «Знай.иа» Нарешті без черг: в Україні запустили е-лікарняні, що зміниться для пацієнтів і лікарів

Також «Знай.иа " писав, що Українцям виплатять 400 мільйонів гривень: хто потрапив до списку