Освітній омбудсмен розповів, що робити батькам, які стикаються з відмовами під час влаштування своїх дітей до школи.

Батьки, які намагаються влаштувати своїх дітей в перший клас, масово заявляють, що районні управління освіти розподілили навчальні заклади таїмо чином, що потрапити в найближчу школу за місцем проживання дуже складно, як повідомляє портал Номер Один.

Крім цього, школи вимагають довідки, не передбачені за законом. Проблема в тому, що діти часто виявляються не прописаним в будинку, прив'язаному до необхідної школі.

Школа, фото: Знай.ua
Школа, фото: Знай.ua

Гірша ситуація у жителів нових мікрорайонів. Вони віддають документи в школу в тих масивах, де є освітні установи і куди доводиться возити дітей. Адже попри розширення міст, нових шкіл не будують.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Батьки повідомляють, що у них вимагають довідки, які не вказані в жодному законі. Вони не є обов'язковими для подачі документів в перший клас, але без них документи у батьків приймати не хочуть.

Школа, фото: Zirkova40 Facebook
Школа, фото: Zirkova40 Facebook

За словами освітнього омбудсмена, вимагати такі довідки представники школи не можуть за законом. Також не можна відмовляти при прийомі в освітній заклад ті, хто не зареєстрований в даному районі.

"Якщо таке відбувається, пишіть нам звернення, будемо розбиратися в кожному конкретному випадку. Ніхто не має права відмовити в прийомі заяв від батьків для вступу до школи", — повідомив він.

Нагадаємо, що у Харкові пожежники витягли з вогняної пастки жінку з переляканим котом: кричали і кликали на допомогу

Крім цього, ми повідомляли, що Ченцов назвав головну проблему підготовки фахівців у вузах: "на виході немає серйозного централізованого тестування».

Також Знай.иа писав, що не юридична освіта, а юридична «корочка»: Друзенко оцінив рівень освіти в Україні.