Фахівці дали корисні поради, як перевірити працездатність акумулятора. Були представлені найбільш працюючі методи.

У кожного водія виникають проблеми з акумулятором і не завжди можна безболісно з фінансової точки зору його замінити. Тому дуже важливо вивчити конкретну ситуацію, в якій опинилася ваша техніка. Найкращі способи надав портал today.ua.

Самі перший і логічний спосіб - оцінити рівень заряду через індикатор щільності і рівня електроліту на кришці.

Перевірка акумулятора
Перевірка акумулятора // batteryservice.ru

Якщо індикатор зеленого кольору, то, значить, АКБ повністю заряджена, а рівень електроліту не викликає питань. Білий або сірий колір показує, що батарея розряджений, а чорний вказує на те, що АКБ повністю розряджена.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Також можна використовувати тестер автомобіля. Спочатку його можна включити в режим зміни напруги, а потім прикласти чорний щуп до мінуса техніки, а червоний - до плюса.

При вимкненому моторі й повністю зарядженої батареї напруга повинна бути понад 12,6 В. Якщо напруга 12,5 - 12,3 В, то рівень заряду батареї становить 75%-50%, а 12,1 - 11.7 в - менше 25%.

Автомобільний акумулятор
Автомобільний акумулятор,.pexels.com

Також відмінним способом є використання навантажувальної вилки. Даний метод доречний, якщо двигун не працює протягом п'яти годин, а температура акумулятора в районі двадцяти-двадцяти п'яти градусів.

Позитивний затиск навантажувальної вилки потрібно приєднати до відповідної клеми, а негативним штирем торкнуться "мінуса" АКБ, імітуючи роботу стартера.

Якщо напруга складе більше 10.2 вольт, то вона повністю заряджений. Якщо даний показник становить 9,6 В-то заряд в рівні 75 відсотків, а якщо 8,4 - то двадцять п'ять відсотків і менше.

Нагадаємо, що пором з сотнями людей спалахнув посеред моря: пасажирам довелося стрибати за борт

Як повідомляв портал "Знай.ua", харків'янам показали жахи "успішного" під'їзду в багатоповерхівці: "адреналін забезпечений"

Також, "Знай.ua" писав, що кияни зібрали тонни сміття під носом у Кличка: "потрібна інструкція"