Погода в Україні впродовж доби суттєво зміниться. Про цеп опередила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що атмосферний фронт, який рухається зі сторони Європи, уже накрив Україну. Це означає, що найближчим часом в Україні дощитиме, гримітиме і засипатиме градом.

«Ллє, гримить, словом, сіє, віє свої метеоконопелечки. Його напрямок пересування - східний. Впродовж дня фронт тягнутиме за собою зливи, грози, можливі навіть град, шквали та раптове бажання прилягти і поспати. Не опирайтесь йому», - жартома порадила синоптик.

Скрін, Facebook Діденко
Скрін, Facebook Діденко

«Усі, хто на природі - з повагою до атмосферного фронту, бо намокнете. Обережно під час грози - не варто купатися чи бігти під здоровенне дерево. Тип літніх синоптичних процесів провокує раптовість небезпечних метеоявищ, тому сильна злива може налетіти за хвилину і за умовних 5-10 хвилин налити, як з велетенського відра», - попередила Діденко, додавши, що українцям «варто подбати про захист від грізних купчасто-дощових хмар».

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Українці відповідають, що вже приготувалися до негоди та чекають на неї у безпечних місцях.

«Вже окопалися і затамували подих», «Злива пройшла з градом», - зізнаються читачі Діденко.

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.uа писав, що синоптики готують українців до аномальної літньої спеки: +40 градусів і бурі.