З приходом літа в супермаркетах і на ринках з'являється великий вибір ягід і фруктів. Проте насправді користь є тільки від сезонних сортів, які дозрівають в природних умовах, без хімії.

Важливо не тільки дивитися на країну-постачальника, а й враховувати сезонність, щоб не нашкодити здоров'ю і не викинути гроші на вітер.

Про це стало відомо завдяки новій публікації одного з Telegram-каналів з важливими порадами для дачників і городників.

полуниця, скріншот з відео
полуниця, скріншот з відео

Полуниця

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Сезон полуниці приходить наприкінці травня і триває до липня. В цей час вона найсоковитіша і дуже солодка. Ця ягода багата вітаміном С, клітковиною, вітамінами групи В і різними поживними речовинами та антиоксидантами.

Вибирати ягоди варто щільні, пухкі, насиченого червоного кольору і блискучі – з характерними зеленими вкрапленнями насіння. Небажано купувати полуницю з зеленими або жовтими плямами, такі ягоди кислі і поганої якості.

Порічки, скріншот: YouTube
Порічки, скріншот: YouTube

Червона смородина

Червона смородина входить в число рекордсменів за вмістом вітаміну С і йоду. Крім того, вона багата залізом. Найголовніше, за що цінується ягода – високий вміст вітамінів A, P і кумаринів - речовин, що запобігають швидке згортання крові, що захищає від тромбів і інсультів.

Також червона смородина покращує роботу травної системи, виводить зайві солі з організму.

Черешня, скріншот з відео
Черешня, скріншот з відео

Черешня

У плодах черешні містяться провітаміни A, С і P, велика кількість фосфору, кальцію і заліза, a також вітаміни групи В.Черешня стимулює діяльність нирок і печінки і покращує кровообіг.

Експерти радять пити соки і компоти з черешні для поліпшення травлення, завдяки низькому вмісту органічних кислот в ягодах напої не викличуть печію, яка може з'явитися при гастриті з підвищеною кислотністю або при виразці шлунка.

Вишня, скріншот: Youtube
Вишня, скріншот: Youtube

Вишня

Вишня - натуральний тонізуючий продукт. За словами дієтолога, вишня і черешня мають схожий склад: вітаміни групи B (підтримують здоров'я шкіри і роботу нервової системи, зміцнюють волосся і нігті), вітамін А (необхідний для зору, міцних кісток і зубів), фолієва кислота і залізо (нормалізують склад крові), вітамін С (захищає організм від вірусів та інфекцій, зміцнює серце і судини, перешкоджає старінню).

За змістом кумаринів вишня і черешня поступаються лише червоній смородині, малині і гранату. Наявність цих ягід в раціоні підтримує загальний тонус організму.

Раніше повідомляли, як виростити cолодкий горошок на власному городі - кілька простих дій.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні створили екологічні пакети з кукурудзяного крохмалю: забудьте про пластик.

Знай.uа писав, жива підгодівля для соковитого буряка: урожай буде м'яким і без гіркоти.