Очікувана вартість гектара української землі наблизиться до п'яти тисяч до доларів. Такий прогноз зробили деякі українські експерти.

З 1 липня в Україні відкриють ринок землі. Влада зазначає, що передумов для відстрочки даного нововведення не передбачається. За їхніми прогнозами, з кожним роком зростатиме ціна на гектар землі.

Ціна гектара в перший час становитиме близько півтори тисячі доларів. Це невисока ціна обумовлена низьким попитом на неї.

Ринок землі, скріншот: YouTube
Ринок землі, скріншот: YouTube

можна очікувати, що надлишкова пропозиція землі буде принаймні найближчий рік стримувати ціни на нинішньому рівні,
- повідомив провідний аналітик Forex club Андрій Шевчишин

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Підвищення цін може бути лише після того, як попит на землю буде з боку агрохолдингів і фермерських об'єднань. Однак викупити землю юридичним особам відразу не вийде. Їм дозволено це здійснити з початку 2024 року.

За словами виконавчого директора Agricom Group Петро Мельника з відкриттям ринку землі гектар коштуватиме не більше 1,2 тисячі доларів, а граничне значення не перевищуватиме трьох тисяч доларів. І так найближчі два роки.

Земля, скріншот: YouTube
Земля, скріншот: YouTube

Однак згодом вартість одного паю повинна подорожчати. Наприклад, в сусідніх з Україною країнах ціна одного паю становить від п'яти до семи тисяч доларів.

Нагадаємо, раніше "В Україні 50% економіки знаходиться в тіні": Тарас Загородній. У Верховній Раді пройшло перше читання законопроекту №5153 «про введення» нульової»декларації для всіх, хто хоче узаконити зароблені в тіні активи".

Як повідомляє портал «Знай.uа» Курс долара до 2021 року - як зміниться вартість валюти по відношенню до гривні, фінансовий прогноз. Як стверджують експерти, долар впаде на два відсотки по відношенню до євро і на три відсотки - до ієни в другому півріччі.

Також «Знай.uа» писав, що Дорожче ніж євро: українцям показали реальні ціни долара на 2021 рік. Міжнародне агентство S&P Global Ratings зробило прогноз з приводу курсу долара в Україні на найближчі кілька місяців і навіть років.