Стало відомо про те, що в Україні різко погіршилася погода. Грози, дощ і сильний вітер - те, чого варто побоюватися найближчим часом.

Про це повідомили на сторінці Державної служби України з надзвичайних ситуацій у соціальній мережі Facebook.

Справа в тому, що в Україні істотно погіршиться погода, і за даними Укргідрометцентру, під удар потрапили українські Карпати. Вночі вівторка, 15 червня, в південній частині очікуються сильні зливи, а вдень по всій Україні, крім західних і північних областей очікуються грози, а місцями навіть град і шквал вітру від 15 до 20 метрів в секунду.

У всіх регіонах був оголошений перший рівень небезпеки, який кваліфікують як жовтий. Експерти рекомендують дотримуватися пильність, і при можливості залишитися вдома.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Правила безпеки в грозу, інфографік: Telegram віха (Харків)
Правила безпеки в грозу, інфографік: Telegram віха (Харків)

Якщо раптом потрібно все ж вийти на вулицю, то робити це з особливою спостережливістю. Водія також рекомендується не перевищувати швидкість, уважно стежити за дорогою, а якщо є така можливість, то зовсім залишити його в гаражі або на парковці.

Гроза / фото: Pixabay
Гроза / фото: Pixabay

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали, що середина червня запам'ятається спекотною, проте дощовою погодою. Температура повітря в середньому складе від 23 до 26 градусів тепла. При цьому, циклон з дощами та іншими опадами все ще з нами.

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.ІА, Україну чекає аномальне літо: синоптик дав Точний прогноз.

Також портал Знай.ІА писав, що синоптики готують українців до аномальної літньої спеки: + 40 градусів і бурі.