Український пенсіонер розповів, що зазвичай отримував свої виплати через банк. Через, те що він і досі працює, свою пенсію не знімав з банківської картки.
Нещодавно йому прийшло повідомлення, що виплату пенсії буде переведено на пошту. Тому зараз він не розуміє, що ж стало опричною цього та чи правомірно чинить Пенсійний фонд, передає "Пенсійний кур'єр".

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.1999 № 1596 виплата пенсій через банківські установи регулюється Порядком виплати пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги через їхні поточні рахунки в банках.
Проте, якщо понад рік пенсіонер не знімає кошти з банківського рахунку, то уповноважений банк зобов'язаний повідомити про це Пенсійний фонд не пізніше 28 числа місяця, у якому виникли такі обставини. Натомість одержувач пенсії має подати нову заяву до органу Пенсійного фонду.
У разі невиконання одержувачем пенсії цієї умови орган Пенсійного фонду припиняє перерахування пенсії на поточний рахунок у визначену одержувачем установу банку і здійснює виплату через національного оператора поштового зв’язку.
Тому пенсіонер після надходження повідомлення від Пенсійного фонду має подати заяву про поновлення виплати коштів через банк. Заяву можна подати до сервісного центру Фонду або залишити в банку, у якому пенсіонер виявив бажання одержувати пенсію.

Нагадаємо, раніше Е-лікарняний в Україні запустять у 2021 році: переваги та принцип роботи

Як повідомляє портал "Знай" нарешті без черг: в Україні запустили е-лікарняні, що зміниться для пацієнтів і лікарів

Також "Знай " писав, що українцям виплатять 400 мільйонів гривень: хто потрапив до списку

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще