Заяви вступників під час роботи алгоритму адресного розміщення розглядаються почергово, а не одномоментно. Про це розповіли у відеороз’ясненні від Міністерства освіти і науки України.

У своєму ролику МОН відповідає на найбільш поширені питання, які турбують майбутніх студентів та їхніх батьків.

Зокрема, пояснюється, що пріоритет вказує на черговість розгляду поданих особою заяв на вступ. Під час подання заяв їх потрібно розташовувати у порядку зацікавленості, де на першому місці буде заява, подана на найбільш бажану конкурсну пропозицію. Наступна заява – з нижчим пріоритетом. Після того, як заяви буде подано, змінити пріоритетність вже неможливо.

Шанс вступити на бюджет у випускника є лише один. Якщо випускник від нього відмовився, то може вступити лише на контракт.

«Поговоримо про адресне розміщення ваших заяв. Під час його роботи ваші заяви розглядаються почергово, а не одномоментно. Якщо ви подали всі п’ять заяв, то спочатку розглядається заява з першим пріорітетом, якщо вона рекомендована на бюджет. Інші заяви не розглядаються взагалі. Якщо їй відмовлено, розглядається заява з другим пріоритетом, і так далі», - каже Володимир Гуржи, який консультує абітурієнтів.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Що таке суперобсяг?

«Припустимо, що на всі заклади по Україні виділено суперобсяг - 500 місць. Тобто це кількість місць, які готова профінансувати держава. Після цього заклади вищої освіти встановлюють максимальний обсяг – тобто бажану кількість вступників, яку вони готові прийняти», - розповіли в МОН.

Наприклад, є два заклади, у яких можна отримати обрану вами спеціальність. Один із них – флагман української освіти, інший – середнього рівня. У першому є 10 місць і бал для проходження – 185. У іншому бал – 160.

У такому випадку, якщо перших 10 місць займуть випускники із балом, вищим, ніж ваш, ви зможете навчатися лише на контракті. Але, якщо другим пріоритетом ви поставите другий заклад, то з більшою вірогідністю ви зможете навчатися на бюджеті.

Раніше повідомляли, киян попередили про зміни в роботі онлайн-сервісу: як тепер оформити субсидію.

Як повідомляв Знай.uа, адвокат пояснила, чому можуть зменшити розмір аліментів на дитину: "Якщо ви витратили…".

Знай.uа писав, українських пенсіонерів змусять подавати декларації : "За продаж на ринку".