Цього разу ми пропонуємо нашим читачам дізнатися корисні властивості домашнього оцту. Все дуже просто - якщо слідувати правилам його використання.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОцтову кислоту отримують шляхом ферментації з цукрів за допомогою оцтовокислих бактерій. І хоча ферментація в домашніх умовах займає багато часу, в результаті ви отримуєте той самий продукт, який спочатку і називався фруктовим оцтом.
Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з Telegram-каналів, який публікує корисні поради для дачників і городників.
Навчіться комбінувати смаки і аромати спецій і трав. Насправді, ви отримаєте нескінченні авторські комбінації смаків і ароматів. Для цього додавайте в оцет на різних етапах бродіння базилік, кріп, материнку, чебрець, естрагон, петрушку, перці різні, часник, лавровий лист і інші спеції і прянощі. Цікавий присмак дають імбир, лимон і гранат.
Не засмучуйтеся, якщо під час виготовлення натурального домашнього виноградного або фруктового вина, щось пішло не так. На якомусь етапі ви розумієте, що вино не вийшло. Насправді, у вас тепер є прекрасна сировина для домашнього оцту.
На відміну від оцтової есенції, яка руйнує червоні кров'яні тільця і емаль зубів, виноградний оцет не має цих недоліків. У нього приємний смак, він покращує травлення і корисний для здоров'я. До вина, призначеного для приготування оцту, забезпечують вільний доступ повітря. Його потрібно не закупорювати, а прикрити шийку пляшки з напоєм марлевою серветкою або сіткою з дрібними осередками.
Використовуйте сповна всі корисні властивості домашнього оцту, вивчайте його можливості. Спирт вступає в реакцію з киснем, розпадаючись на воду і оцтову кислоту. Якщо говорити науковою мовою, відбувається ферментація. В результаті ми маємо чудовий продукт - фруктовий або ягідний оцет.
Такий натуральний домашній оцет містить в собі калій, натрій, фосфор, мідь, залізо, фтор, пектин, вітаміни A, B1, B2, B6, С, Е, Р, провітамін бета-каротин, цілий ряд ферментів і амінокислот і ще дуже багато корисних мінеральних речовин та мікроелементів.
Раніше повідомляли, Євген Клопотенко порадував українців пікантним рецептом: "Бейбі, покажи мені свої булочки".
Як повідомляв Знай.uа, можна зібрати салат: на українському ринку з'явився "новий" цукор.
Знай.uа писав, Марина Боржемська після розлучення з Узєлковим сходить на каву з незнайомцем: "Cтільки приємних слів".