Відомий український кулінар та популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко поділився дуже швидким рецептом солодощів.

На своїй сторінці в соцмережі Інстаграм, де на нього підписано 592 тисячі читачів, Євген Клопотенко розповів, як приготувати смачну нугу, як у популярному батончику "Снікерс".

"Нуга. Ні, не так. Нуууууууууга. Типу як в снікерсі, тільки більш волога і своїми ручками. Робиться швидше, ніж ви ото будете повзти до магазина за цукерками. Білки збили, сироп зварили, горіхи змололи, змішали - дан. От прямо злочин не піти на цю авантюру, коли так просто. Інгрідієнтс енд степс.", - заінтригував він. Євген Клопотенко

Рецепт Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Рецепт Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Інгредієнти для приготування сиропу:

Популярні новини зараз

В Україні Covid-19 потроху відступає, медики радіють "жовтій" статистиці: дані МОЗ на 16 жовтня

Ірина Сопонару з "Жіночого кварталу" серед райського саду стала Євою-спокусницею: "Адам десь спить"

"Ріст припинився , ноги і руки продовжували збільшуватися": історія 10-річної Ані, у якої на спині з'явився горб

Лесю Нікітюк показали справжню під час роботи, від цього крику в'януть вуха: "Що ти стоїш?"

Показати ще
  • 100 мл води;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 100 меду.

Сироп потрібно варити на маленькому вогні близько 10 хвилин. А саме до моменту, доки пудра не розтане (орієнтовно 110-112 градусів). Потім додаємо мед та тримаємо на маленькому вогні ще до 10 хвилин (має бути 135-140 градусів).

Інгредієнти для нуги:

  • 2 білки;
  • 50 г цукрової пудри;
  • 100 г волоських горіхів.

Рецепт Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko
Рецепт Євгена Клопотенка, instagram.com/klopotenko

Білки збити з цукровою пудрою до щільної піни. Дуже добре, якщо у вас є для цього спеціальна машина, адже процес піде швидше. В ній же можна подрібнити горіхи.

"Коли сироп звариться, а білки стануть більш впевненими у собі (майже піки), то тонесенько вливаємо сироп та паралельно продовжуємо збивати. Збиваємо до моменту, коли нуга стане густою та тягнучою. Змішуємо зі змеленими горіхами, даємо годину всій тій масі підсохнути та заспокоїтися і прибираємо до холодильника. Їмо та кричимо від щастя. Просто гів мі лав, а не нуга. Цьом.", - радить він. Євген Клопотенко

Нагадаємо, домашній квас від Євгена Клопотенка освіжить вмить: найсмачніший рецепт літнього напою. Дуже популярний освіжаючий напій

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко порадував українців пікантним рецептом: "Бейбі, покажи мені свої булочки". Відомий кулінар поділився відмінним рецептом булочок.

Також "Знай.ua" писав, Клопотенко розповів, як вболівав за збірну України на Євро-2020: "На кулаці слід від зубів". Клопотенко поділився потужними емоціями від гри Україна-Нідерланди