"Непрезентабельний вигляд" студента вплинув на його оцінку під час захисту диплома. Хлопець, на думку викладачів, мав би виглядати зовсім по іншому, щоб отримати "відмінно". Водночас до самої роботи студента претензій не було.

Викладачі Уральського політехнічного коледжу (КПК МЦК) поставили студенту Роману Щербакову оцінку "добре" замість "відмінно". Таке рішення вони пояснили "непрезентабельним виглядом" хлопця. Відеоролик з захисту диплома з'явився в Tik Tok.

Наразі у ситуації розбираються відповідні органи. Про це пишуть російські ЗМІ. Як видно на відео, педагоги пояснили, що до самої роботи студента претензій немає. Проте оцінку все-таки знизили через зелене волосся хлопця.

Студенту знизили оцінку через зовнішній вигляд, кадр з відео
Студенту знизили оцінку через зовнішній вигляд, кадр з відео

Сам Роман Щербаков в групі "Типовий Єкатеринбург" у "ВКонтакте" розповів, що серйозно готувався до захисту диплома. І такий підхід викладачів вважає несправедливим. Слід зауважити, що студент на додачу вражає схожістю з українським виконавцем Mеlovin.

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

У пресслужбі обласного департаменту освіти повідомили, що вже викликали керівника навчального закладу. А в ситуації особисто розбирається заступник міністра Юрій Зеленов. Там наголосили, що при атестаційних заходах викладачами повинні оцінюватися виключно знання студентів. Ні зовнішній вигляд, ні інші характеристики не повинні впливати на оцінку.

"За його словами, буде проведено службове розслідування щодо педагогів, присутніх на іспиті, результати атестаційної роботи молодої людини будуть переглянуті.", — пояснили в Департаменті освіти молодіжної політики у Свердловській області.

Нагадаємо, "Народжують борщ і варять дітей": найсмішніші учнівські перли на ЗНО-2021. Смішними фразами з учнівських робіт поділилися вчителі

Як повідомляв портал "Знай.ua", влітку дешевше, взимку дорожче: українцям розповіли, як змінюватиметься ціна газу. Чи варто чекати дешевого газу влітку?

Також "Знай.ua" писав, комуналка для українців збільшилися більш ніж у два рази за рік, дані Держстату. Заборгованість населення зі сплати за комунальні послуги на кінець квітня склала 74,3 млрд грн