Ціна на газ для населення цього літа може трохи знизитися, а ближче до зими – знову піднятися. Про це повідомили у виданні «Голос.uа", посилаючись на прогнози експертів.

Як зазначається, вже з травня цього року українцям постачають природний газ за новими правилами. Для всіх побутових споживачів встановлено річний тариф, якого повинні дотримуватися всі постачальники.

Нова схема активізована автоматично для всіх споживачів, які мають газову плиту. За новим законом, постачальники можуть знизити ціну, але не підняти її. Це має захистити споживача від стрибків вартості газу.

Газ, фото: скріншот з відео
Газ, фото: скріншот з відео

За словами співголови Фонду енергетичних стратегій Дмитра Марунича, річний контракт-це не тарифне регулювання, а допомога споживачам у бажанні заощадити.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Більшість постачальників газу пропонують населенню ціну в 7,99 гривень за кубічний метр, небагато - від 8,2 до 12,9 гривень за кубічний метр. Найнижча запропонована ціна - 7,88 гривень за кубічний метр, а найвища – 13,5 гривень за кубічний метр.

Однак поки що прогнозованого літнього здешевлення не спостерігається-постачальники не хочуть втрачати гроші. Можливо, вважають експерти, варто очікувати зниження річного тарифу, але це в майбутньому.

На зиму, традиційно, ціна газу тільки зросте.

Нагадаємо, раніше В Україні заговорили про скасування ЖКГ на карантині - чи збудеться насправді.

Як повідомляє портал "Знай.uа" Українці просять повернути гроші за всі оплачені комунальні послуги: "20% на кожного". Петиція з'явилася на сайті президента України.

Також "Знай.uа" писав, що Перехід на зимовий час вимагають скасувати, українці в розпачі: "незручно для 80% громадян".