Стало відомо про те, хто і скільки отримає виплат після індексації пенсій. Залишилося почекати ще зовсім небагато.

Як передавати у Пенсійному фонді України, починаючи з 1 липня, розмір мінімальної і максимальної пенсії зросте, при цьому, зростання буде досить відчутний. До слова, в ПФУ підкреслили, що виплати повинні будуть отримати всі, без якихось винятків.

У зв'язку з тим, що буде нарахована не тільки максимальна, але і мінімальна пенсія, буде врахована доплата за недостатній час стажу. Очікується, що підвищення складе до 850 гривень.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Тобто, якщо наприклад говорити про мінімальну пенсію, то вона зросте з 1769 до 1854, тобто надбавка становитиме 85 гривень.

Таку суму отримуватимуть українці, які молодше 65 років, і у яких немає необхідного стажу. Якщо з цим все гаразд, тоді пенсіонер отримуватиме не менше 2400 гривень.

Розмір максимальної пенсії на даний момент становить 17 690 гривень, однак, вже після початку наступного місяця складе 18 540. Підвищення відбудеться відразу на 850 гривень.

Пенсіонери, фото: скріншот з відео
Пенсіонери, фото: скріншот з відео

На надбавку можуть розраховувати чоловіки, які офіційно відпрацювали більше 35 років, і за кожен додатковий рік їм буде нарахована надбавка в розмірі 1 відсотка.

Зараз це 17,69 гривень, але вже з 1 числа становитиме 18,54.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Надбавку нарахують і жінкам, однак, у них вимоги стажу становить 30 років.

Нагадаємо, раніше Укрпошта перемогла: пенсіонерам дозволили не робити банківські картки

Як повідомляє портал "Знай.ua" Українцям виплатять 400 мільйонів гривень: хто потрапив до списку

Також "Знай.ua" писав, що Українці отримають надбавку до пенсії: кому 850 грн, а кому-копійки