Просто з Донбасу, де українські воїни захищають свої землі від путінських терористів, прийшла історія про старшого солдата Віталіка, який постійно заряджає своїх товаришів по службі позитивом.

Побратими кажуть, що Віталія зрідка можна застати в поганому настрої. 46-річний воїн-піхотинець, родом з міста Сватове Луганської області, має веселу вдачу і хороший, дотепний характер.

А ще - він хороший фахівець-водій і добре розбирається в різних типах двигунів внутрішнього згоряння (ДВС). Про історію старшого солдата пише військовий кореспондент Володимир Скоростецький для порталу ArmyInform.

Старший солдат Віталій, фото: armyinform
Старший солдат Віталій, фото: armyinform

"Це й не дивно. Адже це мій, як то кажуть, хліб з маслом. Я навчався в Харківській "політехніці" і отримав спеціальність інженера-механіка. Як виявилося, мої навички тут, на фронті, досить затребувані. Тому машини люблять професійний догляд", - говорить він.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

В основному Віталію доводиться заглядати під капоти вантажівкам радянського виробництва. А ось бойова техніка в його підрозділі - нова, від українського виробника. Віталій - водій новенького БТР-4Е. і каже, якщо порівнювати з радянськими попередниками, ця машина вже зовсім іншого роду.

"Я тут, так би мовити, земляка зустрів, - поплескує він по броні бойову машину. - Адже навчався там, де їх створювали. І скажу, як порівняти з БТР-70 і БТР-80, на яких навчався в навчальному центрі, це небо і земля! Судіть самі: тут вже і двигун німецький, і коробка передач автоматична. Тому на ній зможе поїхати і вчорашній учень автошколи. Ну а про бойову міць - це взагалі без порівнянь: там, де раніше стояли самі кулемети, тепер - гармата, два кулемети і ПТУР. Все упаковано в бойовий модуль, яким керує навідник-оператор, сидячи в кріслі перед екраном під захистом броні!".

Раніше повідомляли, воїн ЗСУ докопався до правди до 8-ї річниці трагедії Іл-76 під Луганськом.

Як повідомляв Знай.uа, рідка каша, а зверху плаває шматок помідоріни: показали реальне меню у військових їдальнях.

Знай.uа писав, "Разом - ми сила!": українцям розповіли історію "залізної" танкістки-красуні ЗСУ, яка охороняє країну від ворога.