11 червня 2021 року розпочався довгоочікуваний Чемпіонат для всіх футбольних фанатів "Євро-2020", який раніше був перенесений через пандемію коронавірусу (COVID-19).

Зараз пропонуємо ознайомитися з досить цікавими фактами першого тижня чемпіонату. Наприклад, один з них відноситься до футболіста данської збірної Крістіану Еріксену, який пережив зупинку серця прямо на полі. Лікарі робили все можливе і їм вдалося повернути спортсмена до життя. Увечері того ж дня чоловік подзвонив своїм колегам по збірній і попросив дограти їх матч проти Фінляндії, який вони згодом програли з рахунком 0:1.

Збірна України з футболу, фото: Instagram
Збірна України з футболу, фото: Instagram

Наймолодшому гравцеві Євро - 2020 17 років і 350 днів. Йдеться про англійця Джуда Беллінгема. Збірна України забила вперше на чемпіонаті з 2012 року. М'яч у ворота Нідерландів потужним ударом забив Андрій Ярмоленко. На жаль, наша команда програла в серйозній боротьбі з рахунком 2:3 і повторила антирекорд - 6 поразок поспіль.

Криштіану Роналду, кадр з матчу
Криштіану Роналду, кадр з матчу

Найдальший гол на Євро-2020 забив Патрік Шик, з відстані 45,5 метрів. Також відомо, що вперше в історії Чемпіонату Європи автогол забив воротар - польський голкіпер Войцех Щенсний. А ось Крістіану Роналду став найкращим бомбардиром в історії ЧЄ - 11 м'ячів. Він перший гравець, який зіграв на п'яти чемпіонатах Європи.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, є борода, скажеш - "Так": Обери найкрасивішого футболіста Євро-2020 з рослинністю на обличчі

Як повідомляв Знай.ua, вагітна дружина Зінченка Влада Седан потужно підтримала збірну перед Євро-2021: "Яка чарівна, в національних кольорах"

Також Знай.ua писав, гол Ярмоленко претендує на звання кращого м'яча 1-го туру Євро-2020: буде протистояти Роналду