В iнтернеті з'явилася інформація про те, що в Харкові цілих 25 осіб потрапили в лікарні після вживання їжі в закладі під назвою "Якіторія".

Ці дані вже підтвердила головний санітарний лікар Харківської області Любов Махота. Жінка зазначила, що протягом двох днів було отримано 25 екстрених повідомлень з попереднім діагнозом - гастроентероколіт середнього ступеня тяжкості. Про це заявляє пресслужба Харківського обласного центру контролю та профілактики захворювань МОЗ.

Поліція у ресторані, кадр з відео
Поліція у ресторані, кадр з відео

"Серед хворих 19 дорослих і 6 неповнолітніх, всі вони госпіталізовані в лікарні (№31 і дитячу лікарню №19 - прим. автора", - додала Любов Махота.

Зараз вже організували і проводять епідеміологічне розслідування, щоб локалізувати і ліквідувати спалахи. А в мережі "Якіторія" запропонували зв'язатися з представниками закладу на вулиці Квітки-Основ'яненка, 7, де і отруїлися українці. При цьому там ніхто трубку не взяв.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Кафе, ресторан, фото: Pxhere
Кафе, ресторан, фото: Pxhere

Крім постраждалих відвідувачів, приблизно 60 інших людей написали скарги в адміністрацію, скаржачись на підвищення температури тіла до 39 градусів, а також на блювоту і нудоту.

Після невеликого розслідування співробітниками Держпродспоживслужби припустили, що, найімовірніше, справа в неякісних продуктах. Але поки немає результатів аналізів, хоча кримінальну справу вже відкрито.

"Надійшло більше. Всього спочатку було 22 дорослих і 12 дітей. У легкій формі виписані додому... їли суші. Я думаю, сира риба", - заявляє заступниця міського голови Харкова з питань охорони здоров'я Світлана Горбунова-Рубан.

японський ресторан, фото Pxhere
японський ресторан, фото Pxhere

"Нам прикро, що наші відвідувачі стикнулись з подібною ситуацією, тому зі свого боку ми робимо все можливе, щоб розібратись з цим випадком. Також в рамках внутрішнього розслідування ми робимо все можливе, щоб надалі подібних ситуацій не виникло", - зазначив адміністративний директор ресторану Самойлова Юлія.

Нагадаємо, десятки дітей отруїлися на українському курорті, поліція проводить розслідування

Як повідомляв Знай.ua, понівечену 16-річну школярку знайшли в кущах біля дороги, на тілі немає живого місця: родичів змусили мовчати

Також Знай.ua писав, під Києвом копи врятували 14-річну дівчинку, кудись везли невідомі - "Мене отруїли!"