Щороку перед святом Трійці виділяється спеціальний поминальний день - Вселенська Троїцька батьківська субота, коли обов'язково потрібно згадати про пішли з життя батьків.

У цей день проходить поминання не тільки близьких, але і всіх православних, які жили на цій планеті. Молитви для цього дня завжди володіли найбільшою силою, так як вважається, що Господь приймає не тільки за тих, хто потрапив в рай, і за всіх тих, чиї душі потрапили в пекло.

поминки, свічки, лампадка \\ фото з вільних джерел
поминки, свічки, лампадка \\ фото з вільних джерел

Можна молитися вдома перед іконами, однак, тоді такої сили не буде, тому, при можливості краще відвідати храм.

Після цього прийнято відвідати кладовище, і навести порядок на могилах. Прикрасити зеленню, або просто принести букет свіжих квітів. Можна запалити свічку і помолитися, однак, приносити туди алкоголь, їжу, а також сигарети - строго заборонено.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Церква, скріншот: YouTube
Церква, скріншот: YouTube

Будинки прийнято накрити поминальний стіл з кутею. Пост в цей день не передбачений.

Господи, почуй наші благання про батьків, що покинули цю землю і вирушили в Царство Твоє, де життя вічне. Лише ти здатний втішити душі наші скорботні. Прошу, відпусти всі гріхи пішов і подаруй йому життя в радості і щастя на Небесах. Плачу я і молюся за душу раба Божого (ім'я) з вірою і надією на розраду. Не залиш мене одного в печалі скорботної, допоможи пережити втрату. Відпусти йому всі гріхи, дозволь душі упокоїтися і знайти життя вічне. Помолюся ж я за нього і прославлю ім'я твоє, Господь наш! Бо Ти батько наш, і лише ти знаєш, коли проб'є останню годину наш на землі, щоб забрати після душі наші в Царство Небесне. Нехай знайдемо ми вічність поруч з тобою. На віки віків. Амінь.

Молитва, скріншот із відео
Молитва, скріншот із відео

Нагадаємо, раніше ПЦУ опублікувала повний календар релігійних свят на Червень: від дня Всіх Святих до Трійці

Як повідомляв Знай.uа, молитва Миколі Чудотворцю про допомогу дітям: читай з вірою.

Знай.uа писав, шеф закохається в твоє резюме: потужна молитва на удачу в роботі.