У суботу, 19 червня, в Україні очікується справжня спека, в деяких регіонах пройдуть дощі, зливи і грози.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних, частині південних і в більшості центральних регіонів місцями очікується дощ, гроза. Вітер східний, 7-12 метрів на секунду. Середня температура повітря вдень +25 +30 градусів, а вночі – +13 +18.

погода 19 червня, фото з сайту Укргідрометцентру

За прогнозом синоптика Наталії Діденко в соцмережі Facebook, з неділі по понеділок в Україну прийде справжня літня спека, температура повітря підніметься до +28 +33 градусів.

Дощі в суботу пройдуть в західних областях, з обіду опади просунуться далі – в східному напрямку і будуть супроводжуватися грозами, місцями сильними зливами, шквалом і навіть градом. Тільки на Сході, в Сумській області – без істотних опадів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

У Києві в суботу дощі більш вірогідні в другій половині дня. Температура повітря в столиці вдень складе +27 +29 градусів, а вночі буде близько +16 +18 градусів. Вітер східний, 7-10 метрів на секунду.

Народний прогноз погоди в Україні

У цей день вшановується пам'ять преподобного Іларіона Нового. Наші предки в цей день спостерігали за комахами: якщо жуки літають ввечері, можна розраховувати на хорошу погоду наступного дня.

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз.

Також портал Знай.uа писав, що синоптики готують українців до аномальної літньої спеки: +40 градусів і бурі.