Напередодні періоду відпусток українців цікавить головне питання-якою буде погода влітку 2021 року?

Про це розповіли синоптики Укргідрометцентру, а також "народний синоптик" Леонід Горбань В інтерв'ю "24 каналу".

За попередніми прогнозами, влітку 2021 року в Україні очікується спекотна погода. Передбачається, що денна температура перевалить за позначку в 30 градусів Цельсія, але іноді періоди пекельної спеки буде змінювати похолодання і дощі.

Червень

Для першого місяця літа в Україні вже традиційними стали дощі і температура повітря в районі 28-32 градусів за Цельсієм. При цьому до середини червня в північних областях України очікується незначне похолодання. Півдню зниження температури не загрожує, але можливе похолодання в період з 15 по 24 червня. Очікується, що цей Червень буде прохолодніше, ніж минулорічний. Синоптики також допускають невеликі заморозки, хоча в деякі дні температура переступить через 40 градусів Цельсія.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Спека в Україні, скріншот: YouTube
Спека в Україні, скріншот: YouTube

Липень

У липні погодні гойдалки трохи стабілізуються. Майже по всій Україні вдень буде спекотно - від 27 до 32 градусів тепла. На Сході та півдні країни стовпчики термометрів покажуть більше 30 градусів. Однак дощів теж буде багато-в цілому Липень може бути навіть більш дощовим, ніж Червень.

Прогноз погоди, скріншот: Youtube
Прогноз погоди, скріншот: Youtube

Серпень

Останній місяць літа готує українцям спеку до 33-35 градусів Цельсія. Ближче до осені температури поступово знизяться, але опадів стане менше, ніж у попередні два місяці.

Нагадаємо, раніше Погода не дасть українцям насолодитися останніми вихідними весни: шашлики скасовуються. Останні вихідні весни запам'ятаються грозами і дощами.

Як повідомляє портал «Знай.uа» На голови українців посипалися крижини розміром з яйце: негода захопила всю країну. Останні дні в Україні погіршується погода і це стосується не тільки падіння температури, а й ураганів, які приносять за собою дощі з градом.

Також «Знай.uа " писав, що Україна перетвориться на "холодну Скандинавію" під кінець травня: суцільні дощі та грози. За словами синоптика, в Україні дощі чергуватимуться з проясненнями