Пройшов вже цілий тиждень з того моменту, як пройшов третій матч чемпіонату Європи з футболу між Данією і Фінляндією, який був спочатку припинений через жахливу подію, що сталася з лідером данської збірної Крістіаном Еріксеном.

Всім давно відомо, що в той момент футболіст втратив свідомість. У нього трапилася зупинка серця, тому екстрену допомогу йому надавали прямо на полі, поки інші гравці Данії закривали те, що відбувається своїми тілами. Весь світ мовчки чекав хоч якихось результатів, не стримуючи сліз і переживаючи за гравця "Інтера", якого згодом відвезли з поля в лікарню і зуміли врятувати.

Крістіан Еріксен, фото: Twitter
Крістіан Еріксен, фото: Twitter

Медики ще на полі скористалися дефібрилятором, і вже в медзакладі Крістіан Еріксен дав перші коментарі. Всі могли спокійно видихнути, коли стало відомо - він може розмовляти і самостійно дихати. Потім футболісту слід було здати безліч аналізів, щоб знайти причину того, що сталося. Однак спочатку чоловік вийшов на зв'язок з партнерами по збірній Данії і попросив їх дограти матч, зазначивши, що відчуває себе відмінно.

Крістіан Еріксен, фото: Instagram
Крістіан Еріксен, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Зараз же з'явилася інформація про те, що Крістіана вже виписали з лікарні після того, як йому зробили операцію на серці і встановили імплантується кардіо-дефібрилятор (ІКД), який призначений для усунення загрозливих для життя аритмій і запобігання зупинки серця.

Відомо, що хірургічне втручання відбулося в четвер, 17 червня. Лікарі вважають, що Крістіану все ж доведеться залишити великий спорт, хоча в спорті є і зворотний приклад. Адже в 2019 році нідерландський футболіст Дейлі Блінд повернувся на поле вже через два місяці після імплантації кардіостимулятора.

Крістіан Еріксен, фото: Instagram
Крістіан Еріксен, фото: Instagram

Нагадаємо, матч Євро-2020 перервали через втрату свідомості Крістіана Еріксена

Як повідомляв "Знай.ua", розвиток трагедії на Євро-2020 з Крістіаном Еріксеном: як все було і що зараз з футболістом

Знай.ua писав, вагітна дружина Зінченка Влада Седан у вишиванці привітала збірну з перемогою: "Доведеться грати спокійніше"