Саме під час літнього періоду найпильнішу увагу до нових можливостей, вчорашні школярі обирають, де продовжуватимуть навчання. Є інформація, що тим, хто вступає до "вишу" на контрактній основі, доведеться платити за навчання більше.

Рік навчання на контракті тепер коштуватиме дорожче, і ціни щорічно зростатимуть. Так, цього року, як і минулого, державні "виші" підняли вартість навчання на 10%. Очікується, що і в 2022 році ціни піднімуться на 10%.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Студенти, фото: Unian
Студенти, фото: Unian

Київський національний університет імені Т. Шевченка (КНУ)

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Цей навчальний заклад входить в десятку найкращих вишів України, тому і є одним з найдорожчих. Середня вартість навчання в КНУ - близько 44 тисяч гривень на рік.

Найбільш бюджетними спеціальностями в 2021 році стали Історія, археологія, бібліотечна та архівна справи, Соціальна робота – рік на контракті обійдеться в 31 тисячу гривень.

Національний університет "Києво-Могилянська академія"

У цьому університеті найдешевші факультети-Екологія та Біологія. На них рік навчання обійдеться в 27 тисяч на рік.

Харківський юридичний університет імені Я. Мудрого

У цьому вузі навчання на бакалавра за спеціальностями: право, міжнародне право, економіка стартує майже від 30 тисяч гривень на рік. Магістратура - 38 900 на рік.

Львівський національний університет імені Івана Франка

Контрактникам ЛНУ ім. І. Франка в 2021 році доведеться заплатити від 23 642 гривень на рік за факультети географії, історії, деякі факультети культури і мистецтв, математики, філології та філософії.

Раніше повідомляли, мільярдні діри, сплеск безробіття і рекордні борги - Кабмін "розкатали" за провальний держбюджет.

Як повідомляв Знай.uа, вносити зміни до Податкового кодексу можна тільки після повного перезавантаження податкової служби України - економіст.

Знай.uа писав, липнева індексація пенсій: хто отримає доплату в 850 гривень вже найближчим часом.