Під час виступу та послання для працівників медичної сфери український президент Володимир Зеленський заявив, що вже поставив підпис на указі про збільшення мінімальних зарплат медичним працівникам. Відомо, що дане нововведення торкнеться як лікарів, так і медичного персоналу.

Президент України Володимир Зеленський зробив дану заяву в п'ятницю, 18 червня, присвятивши дані новини Дню медика України.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Володимира Зеленського в мережі Instagram.

"Напередодні Дня медичного працівника хочу привітати всіх українських медиків. Безмежна подяка за вашу працю! Зі святом! Я підписав указ, що встановлює орієнтир мінімального рівня оплати праці медиків. Не менше 13,5 тис. грн для середнього медичного персоналу. І не менше 20 тис. грн для лікарського складу.", - написав український президент.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Швидка, скріншот: YouTube
Швидка, скріншот: YouTube

Зеленський стверджує, що Офіс Президента України спільно з урядом і парламентом "зроблять все, щоб такі суми були не тільки на папері, і, щоб загальний бюджет охорони здоров'я збільшувався, а також росли тарифи програм медичних гарантій".

медики, скріншот з відео
медики, скріншот з відео

Також Зеленський закликає місцеву владу справедливо розділяти зарплати в медустановах, щоб не вийшло так, що "керівники лікарень отримують на місяць 100 тисяч, а лікарі і медсестри 6 тисяч грн".

Раніше повідомляли, за наругу над українською мовою хочуть ввести кримінальну відповідальність: світить до 3 років.

Як повідомляв Знай.uа, не встиг набрати висоту: літак розбився під час зльоту, є загиблі і поранені.

Знай.uа писав, мільярдні діри, сплеск безробіття і рекордні борги - Кабмін "розкатали" за провальний держбюджет.