Українці не задоволені станом доріг. Про це стало відомо з петиції на порталі Президента України.

Українські автомобілісти склали петицію в якій просять посилити відповідальність балансоутримувачів за утримання доріг у поганому стані.

У петиції автор вказав, що не дивлячись на ремонти на українських дорогах залишається безліч ділянок, які знаходяться в жалюгідному стані. В результаті пересування по таких дорогах транспортні засоби українців частіше піддаються поломок.

"Нам, громадянам України, автомобілістам, які оплачують транспортний збір, податки, доводиться їздити по цих дорогах, при цьому пошкоджувати свої транспортні засоби і потім ремонтувати їх за свої гроші!"- зазначено в публікації.

При цьому в законодавстві передбачений лише адміністративний штраф, який за словами автора, не завжди можна стягнути.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

У зв'язку з цим автор петиції вимагає наступне:

  • Розробити і внести до ВРУ відповідні зміни до законодавства, які б посилили покарання за неналежне утримання доріг, усунули б процесуальні колізії ускладнюють або роблять неможливим притягнення до відповідальності за такі правопорушення.
  • Внести зміни до законодавства зміни які дадуть можливість без праці стягнути з блалансодержателя дороги збиток за пошкодження ТЗ внаслідок неналежного стану дороги.

Дана петиція зібрала 39 голосів з необхідних 25 000. Для збору голосів у даної петиції є 90 днів з моменту її розміщення.

Петиція: petition.president.gov.ua
Петиція: petition.president.gov.ua
петиція: petition.president.gov.ua

Нагадаємо, що вантажівка з асфальтом провалилася на тому місці, яке повинен був ремонтувати: "Ласкаво просимо в підземелля"

Як повідомляв портал "Знай.uа", дорогу з Києва до Борисполя закривають на 2 місяці: "Слідкуйте за знаками"

Також, "Знай.uа" писав, що у Харкові портал в пекло залатали "го * ном і палицями": "Забули подорожник"