Негода наробила лиха в Чернівецькій області, рятувальникам доводиться ліквідовувати наслідки стихії та відкачувати воду.

Про це повідомляє МВС України у соціальній мережі фейсбук.

Так, стало відомо, що внаслідок зливи у Чернівецькій області підтопило підвальні приміщення житлових будинків та дворогосподарства. Зокрема відбулося підтоплення дощовими потоками 80 житлових будинків у 8 населених пунктах, 150 присадибних ділянок.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

Також через негоду частково пошкоджено дороги місцевого значення загальною протяжністю близько 30 км та дорожнє покриття 9 мостів у 29 населених пунктах. Рятувальники наразі забезпечили проїзд до населених пунктів. На щастя жертв та постраждалих внаслідок негоди немає.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще
Станом на 07:00, 21 червня рівень води поступово знижується, залишаються підтопленими підвальні приміщення у 29 житлових будинках та 87 присадибних ділянок у 15 населених пунктах, частково залишається без електропостачання с. Вікно.

"До ліквідації наслідків негоди 20 червня від ДСНС залучалося 35 осіб та 18 одиниць техніки (з них 7 мотопомп). Всього відкачано близько 1 тис. 160 м3 води з 63 присадибних ділянок та 51 житлового будинку. Роботи по відкачуванню води тривають", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. В Україні, за останній рік, погода видалася аномально теплою.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україну чекає аномальне літо: синоптик дав детальний прогноз. Літо цього року буде доволі спекотним, але з дощами та грозами - погода буде примхливою та мінливою.

Також портал Знай.uа писав, що синоптики готують українців до аномальної літньої спеки :+ 40 градусів і бурі. Синоптики попереджають, що температура повітря істотно підвищиться після першої декади червня