У лавах Національної гвардії України потужне поповнення. Так, першою жінкою, яка заступила на патрульну службу в якості чергової військових нарядів, стала молода лейтенант Вікторія Симоненко.

П'ять місяців тому, після навчання в Національній академії НГУ в Харкові, молода офіцерка прибула в частині 3012 і стала першою жінкою, яка зайняла пост в ротній ланці бригади.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-центру МВС України в мережі Facebook.

Вікторія Симоненко, фото: Facebook
Вікторія Симоненко, фото: Facebook

"Для мене це велика честь і я пишаюся тим, що я перша, хто не побоялася і досягла цього", - розповідає Вікторія.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Тепер я виконую обов'язки, які раніше довіряли тільки чоловікам, але я не бачу в цьому нічого надприродного. Я не боюся брати на себе таку відповідальність, і я готова показати чому я навчилася за цей час. Мало просто стати першою - слід ще правильно і сумлінно виконувати свої обов'язки, показати себе добре, щоб колеги дивилися і думали: так, вона з усім впорається. У той же час хочу побажати й іншим жінкам - якщо ти не береш на себе відповідальність, то ніколи не рухатимешся по кар'єрних сходах", - додала Віка.

З самого початку служби цілеспрямована офіцерка чітко визначила свої пріоритети. Вікторія згадує свої перші наряди, перше затримання: зупинили чоловіка для перевірки документів, і виявилося, що він у розшуку.

Тоді жінка зрозуміла, що це її покликання, що вона хоче допомагати людям. Зараз від роботи в якості чергового військових нарядів лейтенантка очікує більше нових вражень, професійних досягнень і цікавого досвіду.

Публікація МВС України, скріншот: Facebook
Публікація МВС України, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, Володимир Зеленський здивував новиною про ЗСУ: "Cильніше в 572 рази".

Як повідомляв Знай.uа, простий стоматолог пішов до лав ЗСУ в 49 років і врятував не одне життя: "Щоб наближати перемогу".

Знай.uа писав, любов, яку не брали кулі: зворушлива історія військових Світлани та Володимира.