Відомий кулінар і переможець проекту "МастерШеф" Євген Клопотенко розмістив у своєму Instagram свіжу публікацію, в якій розповів, як він створив 8 унікальних страв з борщу.

"Я, зі свого боку, під час виступу розповів ресторанній спільноті, як зробити українську гастрономію популярною у світі. Не істина в останній інстанції, лише мої думки. Плюс показав 8 станів борщу. Щоб люди зрозуміли, як можна гратися з формами та смислами однієї страви. Я взяв 8 різних борщів та створив з них нові концепції. І от, що вийшло. Борщ-паштет з кров'ю. Морозиво з зеленого борщу із жасміном, чайною розою і пастернаком.

Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko
Євген Клопотенко, instagram.com/klopotenko

Коктейль Борщ. Десерт Борщ. Салат з буряковим квасом і консервованою зелениною. Один з борщів я розібрав та зробив з нього у ферментаторі закуску під пиво. Ще з одного створив фарби та намалював їстівну картину. І наостанок був пейрінг-відкриття борщу з алкогольним напоєм (яким саме - розповім вам окремо і пізніше). Вийшло 8 страв, об'єднаних однією ідеєю. Можуть бути сетом у меню. А можуть існувати окремо у різних закладах. Я навмисно охопив цими стравами і ресторани, і паби, і кондитерку, і бари. Кожен мав змогу написати мені впродовж 3 днів після шоу з проханням поділитися техкартками", - написав Клопотенко.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Євген Клопотенко показав, що можна зробити з молодою картоплею.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко розповів про свою найганебнішу страву.

Також портал Знай.uа писав, як Євген Клопотенко охолодив мозок і нерви звичайним кабачком.