Полтавчанин Роман з позивним "Поет" пішов в армію в 23 роки. Через п'ять років він опинився в лавах бригади Чорних Запорожців. Історію воїна розповів пресцентр операції Об'єднаних сил у Facebook.

Хлопець починав з Верхньоторецького, брав участь у відомій операції взяття позиції "Алмаз". Далі – Троїцьке, Новоолександрівка, Попасна, Авдіївка. Зараз Роман – головний сержант роти.

"Справжнім професійним сержантом натівського формату просто так не станеш. Потрібно бути лідером у колективі, мати чималий досвід, багато вчитися. Коли йшов служити, то й не думав, що моя військова історія стане такою тривалою. Але роль сержанта в українському війську зростала на моїх очах, тож поставив собі за мету стати одним із тих крутих хлопців", - поділився "Поет".

українські військові, фото з Facebook
українські військові, фото з Facebook

Багато хто в колективі Романа служить з початку війни. Новачки швидко вчаться, переймають найкращий досвід. Всі бачать, що окупанти постійно порушують режим припинення вогню, тому треба бути готовими до всього.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Я відповідаю за людей, за їхню професійну та бойову підготовку, за роботу на полі бою. Ми – Чорні Запорожці! Маємо тримати марку і бути готовими до виконання складних завдань", - зазначив військовий.

Нагадаємо, простий стоматолог пішов до лав ЗСУ в 49 років і врятував не одне життя: "Щоб наближати перемогу".

Як повідомляв портал Знай.uа, бойовий медик з позивним "Хімік" знайшов своє покликання на передовій.

Також портал Знай.uа писав, що окупанти стягнули танки і здійснили обстріл на Донбасі: спостерігачі залишили район.