В Україні очікується чергове підвищення на опалення. Про це йдеться в прогнозі уряду.

Зокрема Кабмін припускає, що тарифи за опалення зростуть на тридцять три відсотки, а на воду - на двадцять два відсотки, передає телеграм-портал Україна зараз. І це не межа.

Комунальні тарифи, кадр з відео
Комунальні тарифи, кадр з відео

У наступні роки зростання тарифів на опалення продовжиться. У 2022-му на ≈ 6%, в 2023-му на ≈ 5%, і в 2024-му - на ≈ 5%. Також очікується підвищення цін на гарячу воду. Цього року на ≈ 22%, в 2022-му на ≈ 11%, в 2023-му на ≈ 5%, і в 2024-му - на ≈ 5%.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Це означає, що за три роки Уряд планує підвищити опалення на гарячу воду на сорок дев'ять відсотків, а холодну - на сорок один відсоток. Що стосується опалення, то за 2021 рік вони зростуть на тридцять три відсотки.

Зазначимо, що тарифи України вже сильно зросли в цьому році. За 2021 платіжки за комуналку збільшилися на 56%. Так, нарахування за комунальні послуги з урахуванням електроенергії в квітні 2021 року склали 17,8 млрд грн. Це на 56,1% більше, ніж у квітні 2020 року (11,4 млрд грн).

Комунальні тарифи, кадр з відео
Комунальні тарифи, кадр з відео

Заборгованість населення України на кінець квітня 2021 року склала 74,3 млрд грн, що на 5,0 млрд грн більше, ніж у березні.

Нагадаємо, раніше птримати пенсію через банк або "Укрпошту": українцям розповіли, як змінити спосіб виплати грошей

Як повідомляє портал "Знай.uа" пенсіонери отримають надбавку в 150 гривень, але навіть ці гроші нарахують не всім: кому пощастить

Також "Знай.uа" писав, що пенсіонерів попередили про зміни у виплатах та оплаті комуналки: інструкція від Укрпошти