Влітку ВДНГ в Києві перетвориться на територію сучасного мистецтва. У новому сезоні для українців готують масштабну культурно-просвітницьку програму "ВДНГ надихає".

Головна мета творців – за допомогою мистецтва передати красу і історію Експоцентру, а також сформувати питання про нові сенси громадського простору.

Так, в парку відбудеться серія художніх ініціатив, в яких художники і художниці міркуватимуть про минуле, сьогодення і майбутнє Експоцентру. Роботи стануть натхненням для всіх резидентів і гостей ВДНГ.

афіша виставки на ВДНГ
афіша виставки на ВДНГ

Учасниками виставки стали українські художниці Жанна Кадирова та Ксенія Гнилицька. Їх роботи будуть тимчасово експонуватися на території Експоцентру.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Женя Моляр, Жанна Кадирова
Женя Моляр, Жанна Кадирова

Ще 12 художників, серед яких Анатолій Бєлов, Катерина Бучацька, Богдан Бунчак, Аліса Колодуб, Євген Коршунов, Дана Косміна, Катерина Лісовенко, Богдан Мороз, Данило Немировський, Анна Самар, Олена Сіятовська та Дарія Чечушкова, створили тематичні арт-постери про знакові локації ВДНГ: павільйони, ліс, яблуневий сад та фонтан. Роботи розмістили на головній алеї біля центрального входу.

Аліса Колодуб, Богдан Мороз "Сніданок на периферії"
Аліса Колодуб, Богдан Мороз "Сніданок на периферії"

Протягом теплого сезону в пікнік Саду ВДНГ також працюватиме Намет натхнення. Там проходитимуть культурні заходи – концерти, літературні читання та лекції.

"Літо на ВДНГ" почалося вже в травні і чекатиме гостей до самої середини осені. В рамках цього сезону і буде реалізована виставка "ВДНГ надихає".

Нагадаємо, Atlas Weekend не за горами: найяскравіші образи гостей найбільшого музичного фестивалю Європи.

Як повідомляв портал Знай.uа, світ повстав проти фестивалю собачого м'яса в Китаї: пустять під ніж 5000 чотирилапих.

Також портал Знай.uа писав, що Вєрка Сердючка повернеться на сцену Atlas Weekend.