У Херсонській області зацвіли кактуси, які переважно мешкають на території Мексики.

Подія трапилася в Олешківському лісі, як повідомляє телеграм-портал Україна в шоці. Тут в абсолютно диких умовах виросли кактус роду Опунція. Примітно, що ці рослини настільки пристосувалися до диких умов, що змогли зацвісти.

Фахівці поки не знають, звідки рослини взялися в дикій природі півдня України, і побоюються, що в міру потепління клімату вони можуть витіснити місцеві рослини.

Опунції-це популярний рід кактусів, який включає в себе триста окремих видів. Вони поширені на території американського континенту і Вісті-Індії.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Найголовніший район зростання-Мексика, саме там зосереджені майже половиною видів. У ацтеків була навіть легенда заснування їх головного міста Теночтітлана пов'язана з цим кактусом.

За їхньою легендою, на місці заснування даного населеного пункту росла опунція з орлом, який їв змію. Ця сцена з легенди відображена на гербі Мексики.

Раніше повідомляли, як виростити Солодкий горошок на власному городі-кілька простих дій. Як домогтися смачного і рясного врожаю горошку простими діями.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні створили екологічні пакети з кукурудзяного крохмалю: забудьте про Пластик. Нова розробка на 100% біорозкладана і компостується в домашніх умовах.

Знай.uа писав, жива підгодівля для соковитого буряка: урожай буде м'яким і без гіркоти.