У четвер, 24 червня, православний світ вшановує пам'ять апостола і єпископа Варнави Медіоланського. Родом він з Кіпру, а при народженні отримав ім'я Йосип.

Спеціально для наших читачів ми знайшли трохи фактів з історії життя Йосипа, а також розповімо, чого не можна робити в цей день і головні прикмети.

Батьки з дитинства прищепили святому любов до Бога і коли він виріс віддали на навчання до рабина Гамалаїла. Після приходу в Єрусалим Ісуса, Йосип пішов за ним і став одним з апостолів, якого назвали Варнавою.

Варнава Медіоланський, скріншот: YouTube
Варнава Медіоланський, скріншот: YouTube

Протягом усього життя, Варнава подорожував різними містами і проповідував віру в Христа. На батьківщині апостол заснував Православну Церкву і проводив богослужіння. Помер Варнава у віці 76 років від рук повстанців, які забили святого камінням.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Традиції в цей день:

У цей день люди влаштовують гуляння біля багаття до світанку.

На Варнави не можна косити сіно і рвати траву, бо можна принести додому нечисту силу, яка робить погані речі опівдні і лякає народ.

Народні прикмети в цей день:

На воді туман, чекайте рясного врожаю грибів.

На світанку бліде Сонце, душно і пахне жимолостю - до негоди і дощу.

Іменини в цей день відзначають: Варлам, Варфоломій, Єфрем, Марія, Аркадій, Юхим.

Місяць, фото з instagram
Місяць, фото з instagram

14 місячний день до 22:48.

Це найкращий день місяця! Підходить для вирішення будь-яких питань - плануйте на нього якомога більше важливих справ! Робота, робота і ще раз робота, як то кажуть. У цей день йде відкриття джерел інформації, а це означає, що справи, розпочаті сьогодні вже спочатку несуть в собі повну інформацію, яка допомагатиме в їх реалізації.

українці, скріншот з відео
українці, скріншот з відео

У ніч після повного місяця викладаємо на Місячне світло (якщо немає - просто на підвіконня) порожній відкритий гаманець, поруч талісмани, якщо є. Вимовляємо вголос: "Дякую тобі повний місяць, що ти наповнюєш мій гаманець грошима!". Енергія в повний місяць настільки потужна, що буквально насичує і притягує в гаманець гроші.

Снам цього дня не властиво здійснюватися. Не турбуйтеся, якщо вам присниться сумний, важкий або злий сон.

Раніше повідомляли, у Києво-Печерській Лаврі віруючі УПЦ відзначили пам'ять преподобного Агапіта лікаря.

Як повідомляв Знай.uа, шпилька від пристріту або іграшка Сатани? У Церкві пояснили українцям, як віра в "магію" забирає захист Господа.

Знай.uа писав, Патріарх Кирило розповів про те, чому в православ'ї шанують святих.