Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" підвищила ціну на газ для населення у липні ще на 10% — до 13,13 грн за куб. м. Водночас річний фіксований тариф становить 7,96 грн за куб. м.

У червні ціну було підвищено до 11,94 грн за куб. м. Таким чином липнева ціна на 10% вища за вартість у попередньому місяці. Про зміни у тарифах повідомили у пресслужбі компанії.

Раніше у "Нафтогазі" зростання ціни пояснювали ситуацією на європейському ринку. А саме тим, що ціни на газ є одними з найвищих за останні 4-5 років і продовжували зростати.

Газ, скрін, відео YouTube
Газ, скрін, відео YouTube

У "Нафтогазі" зазначили, що тенденція на європейському ринку зумовлена коливаннями цін на енергоринках. Причиною називали те, що Російська Федерація штучно обмежує постачання газу з метою створення тиску для завершення будівництва газогону "Північний потік-2".

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Варто нагадати, що 1 травня 2021 року газопостачальні компанії автоматично перевели клієнтів на річні тарифні плани. Таким чином, ціни на газ для населення, опубліковані 25 квітня, діятимуть від 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року. Вони перебувають у діапазоні від 7,9 до 13,5 грн за кубометр.

Тарифи на газ, фото: gas.ua
Тарифи на газ, фото: gas.ua

Нагадаємо, спека в Україні змушує людей кидатися у воду просто в одязі: "Божеволіють". Україну накрила неймовірна спека

Як повідомляв портал "Знай.ua", скасування трудових книжок: в ПФУ пояснили, як вийти на пенсію з більш пізнього віку. Як нараховуватимуть пенсію

Також "Знай.ua" писав, що потрібно пам'ятати водіям під час літньої спеки - небезпечний фактор як для людини, так і автомобіля. Правила для водіїв в літню спеку