Поліцейського, який вбив Джорджа Флойда, засудили до 22,5 років в'язниці. Це вбивство темношкірого чоловіка поклало початок руху проти расизму Black Lives Matter і масовим протестам.

Про це повідомляє Associated Press.
Так, стало відомо, що колишнього офіцера поліції Міннеаполіса (США) Дерека Шовена засудили до 22,5 років тюремного ув'язнення за вбивство Джорджа Флойда. Варто відзначити, що це один з найтриваліших тюремних термінів, коли-небудь призначених поліцейському в США.

Фото: cnn.com
Фото: cnn.com

Суддя у своєму рішенні послався на "зловживання довірою і владою, а також на особливу жорстокість", виявлену Шовеном по відношенню до Флойда. Але рідні загиблого були розчаровані такому рішенню судді, адже прокуратура просила для обвинуваченого 30 років в'язниці. При гарній поведінці 45-річний Шовен може вийти з в'язниці умовно-достроково, відбувши дві третини свого терміну.
Варто нагадати, що в серпні 2020 року з'явилося відео зі смертю Джорджа Флойда. На ньому було видно, як поліцейський утримує чоловіка, наступивши йому коліном на шию. Через смерть Флойда в США та інших країнах почалися масові акції протесту проти расизму.

Раніше повідомляли, величезний стафф накинувся на таксу в Києві: нацгвардієць рознімав псів ножем.

Як повідомляв Знай.ua 86-річний чоловік вбив шефа через звільнення: не дали допрацювати до пенсії.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Знай.ua писав, у Києві некеровані ворони атакували чоловіка-втік щосили, куди очі бачать.