В уряді ухвалили рішення, яким буде тариф на електроенергію з 1 липня. Зазначимо, що тариф для населення залишиться 1,68 грн за кВт⋅год, адже Міненерго відтермінувало до 1 серпня підвищення тарифів на електроенергію.

Про це повідомив пресцентр Міненерго.

Для населення тариф поки що залишиться 1,68 грн за кВт⋅год, що приблизно вдвічі нижче реальних ринкових цін на електричну енергію для промисловості. В разі скасування механізму ПСО, ціна на електроенергію для населення відразу ж зрівнялася б ціною для промисловості, тобто відразу зросла б майже вдвічі – до 3,5 грн за кВт·год.

Оплата комуналки, кадр з відео
Оплата комуналки, кадр з відео


Стримувати тарифи для населення й надалі будуть компанії «Енергоатом» та «Укргідроенерго» за раніше визначеною схемою, тому що після запуску нової моделі енергоринку Кабінет міністрів призначив їх виконавцями механізму ПСО.

При цьому Міненерго вважає неприйнятною чинну модель енергоринку, адже якщо тариф для населення й надалі стримувати від зростання, збитки «Енергоатома» й надалі збільшуватимуться на мільярди гривень. Тому уряд вирішив поступово приводити вартість електроенергії для населення до ринкового рівня. Але розрахунки для запровадження такої моделі затягнулися, тому й відтермінували її запровадження до 1 серпня.

Як повідомляв "Главком" з власних джерел стало відомо, що в уряді обговорюють проект ПСО, який передбачає розподіл споживачів на 4 категорії: тих, хто споживає до 100 кВт⋅год, далі – від 100 кВт⋅год до 300 кВт⋅год, потім – від 300 кВт⋅год до 500 кВт⋅год, а також тих, хто споживає понад 500 кВт⋅год. Залежно від обсягів споживання зростатиме й тариф до приблизно 3,5 грн за кВт⋅год.

Раніше повідомляли, киян попередили про зміни в роботі онлайн-сервісу: як тепер оформити субсидію.

Як повідомляв Знай.ua, адвокат пояснила, чому можуть зменшити розмір аліментів на дитину: "якщо ви витратили…".

Знай.ua писав, українських пенсіонерів змусять подавати декларації :" за продаж на ринку".



Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще