Фахівці розповіли, яким чином можна зробити смачний квас всього за шість годин. Про це повідомляє телеграм-портал Кухня по-чоловічому.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПрийшло літо, а разом з теплим сезоном прийшла пора прохолодних напоїв. Без домашнього квасу не буде "гарячого" настрою, а також не буде і традиційної окрошки. Однак, перш ніж бігти за квасом в найближчий магазин, потрібно згадати, що його можна зробити вдома. Цікаво, що смак вийде не гірше покупного.
Для того, щоб зробити цей квас, необхідно:
- 5 літрів холодної води;
- 2 столових ложки цикорію(звичайного, без всяких добавок смакових);
- Чайну ложку лимонної кислоти;
- 650 гр цукру (якщо любите менш солодкий, то цукру можна взяти 400 гр);
Інгредієнти слід з'єднати, поставити на вогонь для кипіння. Як закипить, відключаємо і нехай варто охолоджується до парного молока.
Слідом радимо засипати півпачки дріжджів і залишити на 3-4 години для того, щоб з'явилася піна.
Як побачили, що з'явилася піна, пробуємо на смак (вже повинен бути як квас тільки не холодний), далі розливаємо в тару і ставимо в холодильник для охолодження.
Освіжаючий напій готовий!
Нагадаємо, що полуничне варення "П'ятихвилинка": смачніше бабусиного і сусідського рецепта
Як повідомляв портал "Знай.uа", більше м'ясний фарш не знадобиться: рецепт простих котлеток з лука
Також, "Знай.uа" писав, корисніше пір'я цибулі: як законсервувати стрілки часнику на зиму