Фахівці розповіли, яким чином можна зробити смачний квас всього за шість годин. Про це повідомляє телеграм-портал Кухня по-чоловічому.

Прийшло літо, а разом з теплим сезоном прийшла пора прохолодних напоїв. Без домашнього квасу не буде "гарячого" настрою, а також не буде і традиційної окрошки. Однак, перш ніж бігти за квасом в найближчий магазин, потрібно згадати, що його можна зробити вдома. Цікаво, що смак вийде не гірше покупного.

Домашній квас без дріжджів, скріншот: Youtube
Домашній квас без дріжджів, скріншот: Youtube

Для того, щоб зробити цей квас, необхідно:

  • 5 літрів холодної води;
  • 2 столових ложки цикорію(звичайного, без всяких добавок смакових);
  • Чайну ложку лимонної кислоти;
  • 650 гр цукру (якщо любите менш солодкий, то цукру можна взяти 400 гр);

Інгредієнти слід з'єднати, поставити на вогонь для кипіння. Як закипить, відключаємо і нехай варто охолоджується до парного молока.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Слідом радимо засипати півпачки дріжджів і залишити на 3-4 години для того, щоб з'явилася піна.

Квас по рецепту Євгена Клопотенка, кадр з відео
Квас по рецепту Євгена Клопотенка, кадр з відео

Як побачили, що з'явилася піна, пробуємо на смак (вже повинен бути як квас тільки не холодний), далі розливаємо в тару і ставимо в холодильник для охолодження.
Освіжаючий напій готовий!