У Міненерго вирішили відкласти підвищення тарифів на електроенергію. Здорожчання, яке анонсувалося на 1 липня, перенесли на 1 серпня. Про це повідомили у прес-центрі Міненерго.

Таким чином, тарифи на електроенергію для населення залишаються на рівні 1,68 гривень за кіловат на годину. Це приблизно вдвічі нижче, ніж реальні ринкові ціни на електричну енергію для промисловості.

Подорожчання передбачає скасування механізму ПСО, що означає одномоментне зростання ціни на електроенергію для населення відразу до промислових показників, тобто вдвічі – до 3,5 гривень за кіловат на годину.

Наприклад, якщо домогосподарство споживає 500 кіловат на годину за місяць, то сума в платіжці збільшиться з 840 гривень до 1 тисячі 750 гривень.

Більшість населення України таку суму просто не в стані заплатити. При цьому майже половину всієї електроенергії в державі споживають саме домогосподарства.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, спека в Україні змушує людей кидатися у воду просто в одязі: "Божеволіють". Україну накрила неймовірна спека

Як повідомляв портал "Знай.ua", скасування трудових книжок: в ПФУ пояснили, як вийти на пенсію з більш пізнього віку. Як нараховуватимуть пенсію

Також "Знай.ua" писав, що потрібно пам'ятати водіям під час літньої спеки - небезпечний фактор як для людини, так і автомобіля. Правила для водіїв в літню спеку