Сезон черешні в Україні у самому розпалі – ціни на цю смачнючу ягоду вже не такі жахливі, якими були на початку літа. Тож можна побалувати себе солодким десертом, який, до того ж, ще й має корисні властивості.

Які саме, розповіли у виданні Women's Health з посиланням на висновки дієтологів.

Як вдалося встановити, черешня корисна для людини тим, що:

  • продовжує молодість,
  • запобігає утворенню зморшок,
  • покращує сон,
  • знижує ризик онкологічних захворювань,
  • багата на вітамін С,
  • пригнічує запальні процеси в організмі,
  • знижує кров'яний тиск.

Як зазначається, антиоксиданти, якими багата черешня, не дають раковим клітинам розростатися та зберігають структуру молодих клітин непошкодженою.

Вони також зупиняють процес окислювального стресу.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Черешня, кадр з відео
Черешня, кадр з відео

«Це процес, який пошкоджує клітини і, можливо, ДНК", - пояснює експерт зі здорового харчування Саманта Кассетті, яка стала співавтором книги "Цукровий шок".

У 2019 році було проведено дослідження, яке з’ясувало, що черешня запобігає виникненню раку молочної залози – швидкість зростання ракових клітин знизилася на половину.

Інше дослідження, вже 2020 року, показало, що екстракт чорної черешні дійсно перешкоджає росту ракових клітин.

Нагадаємо, рахунки за комуналку зросли на 35%, подорожчали гречка, м'ясо, картопля, буряк та інші продукти: як змінилися витрати українців у 2021 році. Експерт розповів про ситуацію в Україні

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці зможуть безкоштовно отримати їжу, ліки, меблі та іншу "гуманітарку": названі головні умови. Українцям пояснили, хто має право на "гуманітарку"

Також "Знай.ua" писав, українці підсунули "найкращу" полуницю в магазині, на дні суцільна гниль і цвіль. Дівчину обдурили в магазині