СБУ направила в Мінкульт нового листа з проханням прибрати ім'я Філіпа Кіркорова з "чорного списку", тому що він більше загрожує нацбезпеці України.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики України.

"Згідно з Положенням про міністерство культури і інформаційної політики України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2019 року No 885 (із змінами), та на підставі звернення Служби безпеки України від 25 червня 2021 року No 5/1/1-7000 визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства культури і інформаційної політики України від 22 червня 2021 р. No 446 "Про оновлення Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернення Служби безпеки України та його оприлюднення на офіційному веб-сайті", йдеться в повідомленні.

Філіп Кіркоров, фото: Instagram
Філіп Кіркоров, фото: Instagram

Так, обидва накази (про включення і скасування включення в "чорний список") по відношенню до Філіпа Бедросовича були видані на підставі листів від СБУ. При цьому про причини включення, а після виключення артиста з "чорного списку" спецслужба не повідомила.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Нагадаємо, МКІП внесло Філіпа Кіркорова до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці України. Відповідне рішення ґрунтується на листі від СБУ. Зазначений лист у Мінкульті отримали 11 червня. Наказ про внесення артиста до переліку видали 22 червня.

Нагадаємо, раніше Філіп Кіркоров потрапив до "чорного списку", українці швидко зреагували: "Лорак туди ж"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Філіп Кіркоров дивно відреагував на внесення його Україною в "чорний список": "треба пишатися"

Також «Знай.иа " писав, що Колишній Пугачової Кіркоров поповнив "чорний список" в Україні: більше не почуєте