В Україні вже починають з'являтися перші кавуни. Літній плід, який чекають любителі баштанних культур. Однак, щороку виникає важливе питання, на який складно знайти відповідь - як правильно вибрати плід, щоб порадувати себе і сім'ю.

Як відомо - вибір кавуна-практично завжди лотерея, і переможці отримують головне - солодкий і соковитий плід. Найчастіше можна запитати у продавців на ринку, так як у них повинно бути вже достатньо досвіду і знань, але, якщо ви купуєте їх в супермаркеті, то найімовірніше продавець такий же "експерт", як і ви.

Баржа з кавунами, фото: скріншот з відео
Баржа з кавунами, фото: скріншот з відео

Знавці кажуть, що за допомогою звуку можна підібрати відповідний кавун, а саме, визначити його стиглість. Наприклад, якщо взяти два однакових кавуна, і постукати по ним, то той, який буде видавати більш глибокий звук, буде зрілим і солодким. Якщо звук глухий і плоский, то найімовірніше плід вже перезрів, а ось якщо занадто високий, то потрібно ще почекати, так як він не Доспів.

Кавуни на ринку, фото - znaj.ua
Кавуни на ринку, фото - znaj.ua

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також, деякі вважають, що потрібно брати кавуни тільки з рівною формою, так як це показує на достатню кількість води всередині плоду. Інші вважають, що правильний кавун важчий, ніж здається з боку. Це також має означати, що всередині багато води, і він більш соковитий.

Кавун, фото з відкритих джерел
Кавун, фото з відкритих джерел

Жовта пляма на кавуні означає, що він дозрівав на лозі, і відповідно, буде більш солодким. А ось плям темного, білого і світло-коричневого кольору потрібно вже побоюватися.

Варто відзначити, що в цьому році Кавуни можуть стати дорогим задоволенням для українців. Справа в тому, що зараз на ринку можна зустріти ранні плоди ягід, які вирощені в теплицях, і їх вартість від 20 гривень на оптових ринках, а ось в роздріб ще дорожче.

Сезон дешевих кавунів настає, коли починають продаватися баштанні, вирощені у відкритому грунті, однак, через погану погоду такий сезон відсувається на невизначений термін.

Нагадаємо, вимивають солі і чистять шлунок: українцям пояснили, як правильно вибрати корисні літні ягоди.

Як повідомляв "Знай.ua", картопля і хліб - 20 грн, яйця-майже 60, а зарплати 26 000: чим відрізняється життя за кордоном і в Україні

"Знай.ua" писав, українці показали головні недоліки Укрпошти: "Посилки лежать по місяцю, обслуговування-равлики"