Не секрет, що помідорчики - найпопулярніші овочі на городах українців. Звичайно, разом з огірочками. Дачники, у яких багато досвіду, давно знають що і як потрібно робити: як поливати, чим удобрювати і формувати. Але не завжди дотримуються техніки на 100%. А тим часом норми, терміни і правильний догляд за помідорами у відкритому грунті часто грають важливу роль.

Цього разу ми разом дізнаємося, що потрібно робити, щоб томати швидше і більше набирали червоний колір.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Щоденник дачника".

Помідори, скріншот: YouTube
Помідори, скріншот: YouTube

Щоб томати швидше червоніли:

Популярні новини зараз

Потап зненацька застав Настю Каменських за дивним заняттям: "Спускаюся вниз, а там..."

Головне за 3 грудня: перемога "Шахтаря", фатальний поворот "голодної туси", фінал "Холостячки" і мінімалка в 6700 гривень

Григорій Решетник зрадів фіналу "Холостячки" зі Златою Огнєвіч: "Нарешті маячня закінчиться"

Донька Арсена Мірзояна і Тоні Матвієнко вперше вийшла на велику сцену - скоро заспіває, як бабуся Ніна

Показати ще

1. Обприскати кущі розчином йоду (на 10 л води - 30-35 крапель аптечної настоянки).

2. Спробуйте полити кущі рожевим розчином марганцівки (через тиждень томати почнуть червоніти).

3. Плоди томатів з різними механічними ушкодженнями-подряпинами, тріщинами, клюваннями птахів і т.д. зріють швидше. Деякі садівники наколюють помідори загостреною дерев'яною паличкою (2-3 проколи близько плодоніжки).

4. Можна змусити почервоніти помідор за допомогою горілки або спирту, роблячи уколи за допомогою одноразових шприців. Ввести всередину плоду 0,5 мл спирту або горілки. Від такого вливання смак і хімічний склад томата не змінюється.

5. Скорочуйте всі поливи і підгодівлі - це теж сприяє масовому дозріванню плодів.

Раніше повідомляли, огірочки на салат і заготовити на зиму: як правильно поливати овоч, щоб урожай здивував всіх.

Як повідомляв Знай.uа, ароматне полуничне варення "п'ятихвилинка": простий і смачний рецепт.

Знай.uа писав, желе з вишні замість варення: кращий рецепт в 30-градусну спеку.