Традиційно 29 червня, православний світ вшановує пам'ять святого єпископа Тихона Амафунтського. Віруючі моляться йому в моменти занепокоєння, хвилювання або сильного зубного болю. Святого в народі називають Тихон Утішитель.

Тихон Амафунтський
Тихон Амафунтський

Зазвичай, в цей день починається справжнє спекотне літо. Господарі удобрюють землю. На Тихона в селах влаштовують толоки. Це такі бенкети на свіжому повітрі присвячені бідним сім'ям.

Народні прикмети в цей день.

Веселка стає світлішою, а дощ дрібний - до тривалої негоди.
Папороть згорнула листя вранці, чекайте спеку.

Символ дня - павук

Павук, скріншот із відео
Павук, скріншот із відео

Астрологи кажуть, що 29 червня - 19 місячний день з 00:51. Це складний день з потужною енергетикою, яка може набути будь-якої форми, від творчої до воістину руйнівною, в залежності від вашої волі.
Щоб в цей день залучити до себе і своєї сім'ї гроші потрібно на південному заході будинку запалити свічку з 15-17 годин. Це не варто робити, якщо народилися в рік Тигра.

Що можна і не можна робити в цей день?

Астрологи радять в цей день займатися своїми проблемами, прощенням образ або поверненням боргу. Також в цей день будуть сприятливі поїздки, розвиток емоційного інтелекту або початок подорожі.
У цей день астрологи радять займатися благодійністю, відпочинком на природі чи нетрадиційним лікуванням.
Не рекомендують астрологи сьогодні давати або брати в борг. Також сьогодні слід утриматися від з'ясування відносин, лайки, нових знайомств. Несприятливо в цей день укладати договори, займатися серйозними справами або оформляти договори.

Сни в цей день:

Ми бачимо віщі сни. Нам відкриваються найтемніші і приховані сторони нашого характеру. Але не варто буквально трактувати всі побачені образи.

Яке свято сьогодні

- Всесвітній день проти відмови від домашніх тварин;
- Міжнародний день тропіків;
- Всесвітній день склеродермії;
- Міжнародний день промислового дизайну;
Іменини: Тихон, Михайло, Дорофея, Мусій, Никифор, Марк

Уродини:

1900 - Антуан де Сент-Екзюпері - французький письменник і авіатор.
1947 - Михайло Іллєнко - український кінорежисер, автор фільмів "Фучжоу" і "ТойХтоПройшовКрізьВогонь".

Раніше повідомляли, у Києво-Печерській Лаврі віруючі УПЦ відзначили пам'ять преподобного Агапіта лікаря.

Як повідомляв Знай.uа , шпилька від пристріту або іграшка Сатани? У Церкві пояснили українцям, як віра в "магію" забирає захист Господа.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Знай.uа писав, Патріарх Кирило розповів про те, чому в православ'ї шанують святих.