Перша леді України Олена Зеленська поділилася доволі цікавою новиною. Стало відомо, що тепер у загальній кількості, повчилося запустити 21 ауідіогід українською мовою в різних музеях світу, і цей в умовах пандемії коронавірусу. Цього разу українською заговорив музей в Узбекистані.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Олени Зеленської в мережі Instagram.

Лувр в пустелі, скріншот: Instagram
Лувр в пустелі, скріншот: Instagram

"21 україномовний аудіогід запущено в межах проєкту культурної дипломатії! Сьогодні українською заговорив Державний музей мистецтв імені Ігоря Савицького в Нукусі, Узбекистан. Це один з найбільших музеїв країни, який часто називають "Лувром в пустелі", а британська газета The Guardian вважає його одним з найкрасивіших музеїв світу.

Сьогодні колекція музею налічує понад 90 тис. експонатів. Її визнають другим у світі за значимістю і обсягом серед зібрань творів авангарду, а також найкращою художньою колекцією в регіоні Центральної Азії.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Засновником музею був Ігор Савицький, який народився в Києві, але присвятив своє життя збиранню пам'ятників народного мистецтва в Узбекистані. Його методи експонування дозволили сформувати унікальну живописно-графічну колекцію творів майстрів авангарду 20-30-х років XX століття, що сьогодні є справжньою окрасою музею.

Експозиція нукуського музею тісно переплітається з нашою історією. У його колекції широко представлена творчість українських художників різних течій і напрямків, у тому числі цілий пласт українського авангарду. Це - Климент Редько, Олександр Шевченко, Василь Лисенко, Наталія Максимченко, Олександр Єрмоленко, Марія Холодна та багато інших. Вдячна Посольству України в Республіці Узбекистан!", - пише Олена Зеленська.

Раніше повідомляли, Олена Зеленська анонсувала закон, який змінить життя українців: "Рішенням президента, вже скоро...".

Як повідомляв Знай.uа, Анатоліч зізнався, що їздив у відпустку з Оленою Зеленською: "Було кльово".

Знай.uа писав, Олена Зеленська "змусить" маленьких українців полюбити школу: "Ця реформа стосується...".