Наші читачі погодяться, що часто можна помітити маленькі ікони, вони практично скрізь - на "торпеді" автомобіля, в кутку кімнати, на лобовому склі водіїв маршрутки, і навіть в гаманці. Може ви і самі зараз згадали, де саме ваші ікони.

Люди носять ікони в своєму гаманці або навіть візитниці, вважаючи, що це захистить їх від неприємних ситуацій і хвороб. Однак мудрі священики категорично проти таких дій. Вони запевняють, що це порушує церковний закон.

Про це стало відомо завдяки новій публікації одного з Telegram-каналів, де публікують інформацію православної тематики.

Ікони, скріншот: Youtube
Ікони, скріншот: Youtube

Ікона - оберіг для людини, але до неї треба ставитися шанобливо і відповідально. Її потрібно ставити вдома, в спеціально відведеному місці. Священнослужителі запевняють про неможливість сусідства ікони з мирськими побутовими речами, бо це свідчить про неповагу до християнських святинь.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Також варто нагадати нашим читачам, що митрополит Онуфрій розповів у випуску "Слово Предстоятеля" на телеканалі "Інтер", що молитва – це бесіда людини з Богом. Блаженніший зазначив, що Господь вчить нас, як молитися правильно, притчею про митаря і фарисея.

Раніше повідомляли, календар молитов на липень 2021: в ці хвилини ангел-хранитель чує найщиріші прохання.

Як повідомляв Знай.uа, День ікони Божої Матері 1 липня: як просити опіки молитвою у Богородиці і що обов'язково треба зробити сьогодні.

Знай.uа писав, митрополит Онуфрій розповів, як потрібно молитися.