Знай.ua підготував підбірку найкращих рецептів з кабачків.

Фаршировані кабачки з моцарелою — звична страва по-італійськи

Вам знадобиться:

3-4 кабачки середнього розміру

0,3 кг сосисок (нарізати кружечками)

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

1 чашка сухарів

1 подрібнений зубчик часнику

0,3 л томатного соусу або соусу для спагетті

0,5 чашки моцарели

0,5 чашки іншого твердого сиру (чеддеру, мармурового, ін.)

Приготування:

Кабачки розріжте вздовж на дві частини, дістаньте з кабачків м'якоть. В окремій тарілці перемішайте м'якоть з іншими інгредієнтами і твердим сиром (моцарелу поки не чіпайте). Нафаршируйте кабачки і полийте зверху томатним соусом. Розкладіть нафаршировані кабачки в пекарську форму і накрийте кулінарною фольгою. Духовку нагрійте до 170 градусів і запікайте страву в духовці 40-50 хвилин. Потім зніміть фольгу, посипте кабачки тертою моцарелою і знову поставте в духовку, щоб сир розтопився. Фаршировані кабачки з моцарелою готові!

Кіш з кабачками - просто, швидко, смачно

Вам знадобиться:

2 чашки подрібнених на тертці кабачків

Готова форма для кіша

6 збитих яєць

1 чашка подрібненого на тертці твердого сиру (чеддер, сметанковий, мармуровий)

Сіль, перець — за смаком

Приготування: У форму для кіша викладіть кабачки, полийте зверху збитими яйцями і посипте тертим сиром. Духовку розігрійте до 170 градусів і запікайте киш приблизно 30 хвилин. Страва готова!

Що може бути простіше?

Кабачки запечені з овочами - дуже смачно

Вам знадобиться:

2 молодих кабачки 5 великих помідор

1 велика цибулина

200 гр твердого сиру сіль, перець, базилік

Приготування: Кабачки очистити і нарізати кружечками. Помідори так само кружальцями, цибулю кільцями. Форму змастити рослинною олією, викласти шар кабачків, злегка посолити, зверху цибулю і помідори. Ще трохи посолити, поперчити, посипати дрібно порізаним базиліком (якщо немає свіжого, можна використовувати сушений). Зверху трохи тертого твердого сиру і в духовку на 15-20 хв.

Рулетики з беконом та вершковим сиром - пальчики оближеш

Вам знадобиться:

1 цукіні

50 г бекону

2 ст. л. вершкового сиру

оливки без кісточок

оливкова олія,

сіль

Приготування: Цукіні тонко нарізати вздовж і трохи обсмажити на оливковій олії. Посолити за смаком і викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Трохи обсмажити бекон і також на кілька хвилин перекласти на паперовий рушник. На кожну смужку цукіні викласти вершковий сир і бекон. Додати оливку і скрутити рулетиком. Скріпити шпажкою.

Фрітата з кабачками - просто та смачно

Вам знадобиться:

3 кабачки

4–5 яєць

50 мл молока

1 цибулина

2 зубчики часнику

100 г твердого сиру

2 ст. л. соняшникової олії

зелень за смаком, сіль, перець

Приготування: Кабачки нарізати кружечками завтовшки приблизно 0,4 см. Цибулю і часник дрібно порубати і обсмажити на олії до прозорості. Додати в сковороду кабачки і тушкувати 7 хв., періодично помішуючи. Яйце збити з молоком, сіллю і перцем. Сир натерти. Зелень дрібно порубати. Додати все до яєчної маси і перемішати. Потім додати тушковані кабачки. Форму для випікання змастити олією і викласти отриману суміш. Випікати 30–40 хв. за 180 °С.

Кабачкові чіпси - незвично, вітамінно й смачно

Вам знадобиться:

500 г кабачків

2 зубки часнику

2 скибочки черствого білого хліба

зелень (кріп, петрушка)

2 яєчних білка щіпка меленої куркуми

чорний мелений перець за смаком

сіль за смаком

Приготування: Кабачки поріжте тонкими скибочками, завтовшки приблизно 3-5 мм. Це можна зробити ножем або за допомогою тертки для нарізки овочів. Солити відразу кабачки не слід, щоб вони не стекли соком. Подрібніть зелень. Часник пропустіть через прес. Покришіть черствий хліб. Для паніровки з’єднайте зелень, хліб, часник і подрібніть блендером до однорідного стану. В окремій мисці збийте яєчні білки з сіллю. Шматочки кабачків спочатку обмокніть в білок, потім з усіх боків обмокніть в хлібну паніровку і викладіть на решітку. Запікайте кабачкові чіпси в розігрітій до 180°С духовці приблизно півгодини. При цьому готуйте чіпси з кабачків слід спочатку 20 хвилин з нижнім нагрівом, а потім 10 хвилин — з верхнім. Готові кабачкові чіпси викладіть на тарілку, потім посипте сіллю, перцем і куркумою.

Смачного!

Нагадаємо, Абрикоси - в банку: рецепт ідеального варення для солодкої зими

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Жодних Маків і КФС: львів'яни запатентували бургер з дерунів, слинки рікою

Також портал "Знай.uа" писав, що П'ять найкращих способів обробки томатів: такі помідорчики і в салат, і на сік