Іноді хочеться поласувати ароматною і смачною домашньою випічкою або солодощами. Адже магазинні десерти не можуть зрівнятися зі смаком приготованих власноруч.
У такому випадки пропонуємо вам приготувати смачний морквяний тортик, який припаде до душі всім вашим рідним, передає телеграм-канал "Солодкий стіл".
Вам знадобиться:
- Морква велика 2 шт (300гр)
- Яйця 2 шт (с1)
- Молоко 140мл (у мене 1,5%)
- Борошно вівсяне 80гр.
- Цедра одного апельсина
- Розпушувач 1 чл
- Підсолоджувач 5гр
- Мускатний горіх на кінчику ножа
- Горіх волоський 25 гр.

Морквяний тортик, скріншот з відео
Морквяний тортик, скріншот з відео


Для крему

Рикота 250гр + підсолоджувач 3гр. Також його можна замінити цукром за смаком.

Спосіб приготування:
Готуємо корж. Горіхи заливаємо окропом, прибираємо в сторону. Натираємо на дрібній тертці моркву, цедру апельсина. Додаємо всі інші інгредієнти (крім горіхів) і добре перемішуємо.

Горіхи подрібнюємо ножем або блендером при низьких оборотах, щоб було не дуже дрібно. Додаємо горіхи до морквяної маси, перемішуємо і викладаємо на деко з силіконовим килимком. Рівномірно розподіляємо. Випікаємо при 170гр хвилин 20-30.
Корж потрібно залишити до повного охолодження. Його потрібно поділити на кілька частин і можно збирати тортик. Перемазуємо коржі кремом і за бажанням прикрашаємо.
Приємного апетиту!

Нагадаємо, раніше Лілія Ребрик поділилася рецептом улюбленого літнього десерту: "лікар прописав"

Як повідомляє портал "Знай.ua" рецепт домашнього полуничного морозива-смачно, як в дитинстві

Також "Знай.ua" писав, що вершкове морозиво, яке можна маленьким дітям: смак юності в кожній ложці

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще