Іноді хочеться поласувати ароматною і смачною домашньою випічкою або солодощами. Адже магазинні десерти не можуть зрівнятися зі смаком приготованих власноруч.
У такому випадки пропонуємо вам приготувати смачний морквяний тортик, який припаде до душі всім вашим рідним, передає телеграм-канал "Солодкий стіл".
Вам знадобиться:
- Морква велика 2 шт (300гр) - Яйця 2 шт (с1) - Молоко 140мл (у мене 1,5%) - Борошно вівсяне 80гр. - Цедра одного апельсина - Розпушувач 1 чл - Підсолоджувач 5гр - Мускатний горіх на кінчику ножа - Горіх волоський 25 гр. ⠀
Рикота 250гр + підсолоджувач 3гр. Також його можна замінити цукром за смаком. ⠀ Спосіб приготування:
Готуємо корж. Горіхи заливаємо окропом, прибираємо в сторону. Натираємо на дрібній тертці моркву, цедру апельсина. Додаємо всі інші інгредієнти (крім горіхів) і добре перемішуємо.
Горіхи подрібнюємо ножем або блендером при низьких оборотах, щоб було не дуже дрібно. Додаємо горіхи до морквяної маси, перемішуємо і викладаємо на деко з силіконовим килимком. Рівномірно розподіляємо. Випікаємо при 170гр хвилин 20-30.
Корж потрібно залишити до повного охолодження. Його потрібно поділити на кілька частин і можно збирати тортик. Перемазуємо коржі кремом і за бажанням прикрашаємо.