У МОЗ попередили про рослини, які несуть небезпеку. Пост з'явився на офіційній сторінці в соціальній мережі.

Незважаючи на те, що влітку з'являється багато смачних і красивих плодів, треба бути неймовірно обережним. Адже багато хто з рослин можуть бути неймовірно небезпечними для людини.

По-перше, мова йде про борщівник Сосновського. Спочатку він-маленький і непомітний, але згодом це отруйна багаторічна рослина, що досягає 2-метрової висоти. Біль, почервоніння та опіки - це те, що може чекати людини від зустрічі з цим небезпечним бур'яном. Справа в тому, що його сік токсичний і в рази підвищує чутливість шкіри до ультрафіолету. Так можна отримати навіть опіки 1-3 ступеня. Небезпека в тому, що опіки з'являються не відразу, а поступово під впливом сонячних променів.

Аконіт. Фото: Інстаграм

Також будьте дуже обережними з беладонною. Ця рослина можна знайти в листяних лісах, а також поруч з річками і на узліссі. Беладонна може досягати півтора метра висоти, а також володіти розгалуженими стеблами і маленькими темними ягодами, які схожі на вишні.Ознаки отруєння-розширені зіниці, пересохлий рот, біль в животі, низьке серцебиття і пульс, уповільнення дихання. У разі отруєння необхідно відразу викликати швидку.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Третім рослиною є аконіт. Його рідше можна знайти міському жителю, так як його ореал - гори. Одна з назв рослини-Вовче прокляття, оскільки аконітин, який вона містить, використовували для отруєння м'яса при полюванні на хижаків. Для людини аконіт теж небезпечний. Якщо ви до нього доторкнетеся, то це спровокує свербіж. Якщо ж рослина потрапить в рот-біль і опіки гарантовані.

Будьте обережні з таким рослиною як болиголов. Його можна сплутати з дикої морквою або великий петрушкою. Він має кониин-найсильніший отрута, який має також нервово-паралітичну дію. Летальна доза для людини-150-300 мг.це 6-8 листків рослини. Насіння і коріння ще більш токсичні.

Раніше повідомляли, поради експертів: чим підгодовувати квіти, щоб виростити велику клумбу.

Як повідомляв Знай.иа, як виростити Солодкий горошок на власному городі-кілька простих дій.

Знай.иа писав, в Україні створили екологічні пакети з кукурудзяного крохмалю: забудьте про Пластик.