Був складений рейтинг найщасливіших і нещасливих країн у світі, розподіляючи їх по регіонах.

І Україна опинилася на останньому місці в Європі за рівнем щастя. Карта готується після вивчення даних з всесвітнього звіту про щастя в кожній країні, оцінюючи життя громадян в 149 країнах. Як кажуть творці цього проекту, рівень щастя залежить не тільки від фінансової безпеки, також це стосується особистої свободи, соціальної підтримки та іншого.

Люди на вулицях, скріншот: Youtube
Люди на вулицях, скріншот: Youtube

Наприклад, на першому місці в світі і Європі опинилася Фінляндія з оцінкою 7,8, а ось найменш щасливі жителі Афганістану. Лічильник там не піднявся більше 3 (2,5). Середньоєвропейський рівень щастя становить 6,4 балів, а ось Україна, на останньому місці, володіє лише показником 4,9.

"Конфлікти продовжують переслідувати Україну, викликаючи навантаження на політику, безпеку та економіку країни. Зокрема, недовіра до уряду і корупція залишаються великими суспільними проблемами", - йдеться на сайті творців карти.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Фото: visualcapitalist.com
Фото: visualcapitalist.com

Всі країни були поставлені на певні позиції по ряду факторів, включаючи рівень ВВП на душу населення, тривалість життя, недавно пережиті емоції, сприйняття корупції та соціальна підтримка.

Росія знаходиться трохи вище нас (ми займаємо 110 позицію в загальному рейтингу), у РФ оцінка - 5.5.

Ймовірно, рейтинг буде разюче відрізнятися в наступному чи іншому році, коли жителям Землі все ж вдасться побороти пандемію коронавірусу (COVID-19).

Фото: visualcapitalist.com
Фото: visualcapitalist.com

Нагадаємо, Україна піднялася в рейтингу найщасливіших країн світу: слідом за Африкою і Пакистаном

Як повідомляв "Знай.ua", харчування і проїзд в рази невигідніше, ніж у Польщі: Київ потрапив до рейтингу найдорожчих міст світу

Знай.ua писав, дослідження показало, скільки коштує щастя в Україні - найдешевше в Європі