Ці консервовані помідори і цибулю займуть особливе містечко у вашому серці і поповнять список улюблених домашніх рецептів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля цього репепта підійдуть маленькі і акуратні помідори без дефектів.
Інгредієнти на 2-літрову банку:
- маленькі помідори - скільки влізе в банку
- 2 великі цибулини
- 1 л. води
- 5 ст. л. цукру
- 1 ст. л. солі
- корінь петрушки
- корінь хрону
- парасолька кропу
- лавровий лист
- 1 ч. л. оцтової кислоти 70%
- гвоздика
- перець запашний
- перець чорний
- листя вишні
- листя чорної смородини
Приготування:
Добре миємо помідори, після великою голкою робимо проколи навколо місця, де була плодоніжка. Завдяки цьому помідори не потріскаються.
Цибулю нарізаємо півкільцями
Листя вишні і чорної смородини добре промиваємо. Беремо всі спеції-лавровий лист, гвоздику, чорний і запашний перці горошком (всіх — по 9 штучок).
Готуємо маринад. Для цього в каструлю влити літр води, засипати цукор і сіль. Доводимо до кипіння, після опускаємо коріння петрушки і хрону, віночок кропу кип'ятимо все 3-5 хвилин. В цей час починаємо заповнювати стерилізовану банку.
На дно кладемо кілька листочків вишні і смородини, трохи цибулі і всі спеції. Далі максимально щільно укладаємо помідори, чергуючи їх цибулею і листям.
Заливаємо в банку маринад. Накривемо кришкою, а потім грілкою.
Даємо постояти 15-20 хвилин. Потім зливаємо маринад назад в каструлю і знову доводимо до кипіння і варимо ще 3-5 хвилин.
Повертаємо маринад в банку. Додаємо оцтову кислоту і закочуємо ключем. Накриваємо грілкою до повного охолодження. А тільки після цього відправляємо на зберігання в комору.
Нагадаємо, раніше Ароматне абрикосове варення: готуємо за перевіреним роками бабусиним рецептом
Як повідомляє портал «Знай.иа» Ідеальне лечо з помідорів і солодкого перцю: ваші рідні будуть в захваті
Також «Знай.иа " писав, що Неймовірно соковиті мариновані помідори зі сливами: не тільки корисні, але і смачні