Ці консервовані помідори і цибулю займуть особливе містечко у вашому серці і поповнять список улюблених домашніх рецептів.

Для цього репепта підійдуть маленькі і акуратні помідори без дефектів.

Інгредієнти на 2-літрову банку:

  • маленькі помідори - скільки влізе в банку
  • 2 великі цибулини
  • 1 л. води
  • 5 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі
  • корінь петрушки
  • корінь хрону
  • парасолька кропу
  • лавровий лист
  • 1 ч. л. оцтової кислоти 70%
  • гвоздика
  • перець запашний
  • перець чорний
  • листя вишні
  • листя чорної смородини

консервація томатів, фото sovkusom
консервація томатів, фото sovkusom

Приготування:

Популярні новини зараз
Повісток можна не боятися: низку українців звільнять у липні від мобілізації – кому пощастить На блокпостах у водіїв почнуть вилучати права: кого каратимуть "Критична" сума – 5000 гривень: банки встановлюють тотальний контроль за клієнтами "Попереду кривава осінь": командир ЗСУ порадив українцям готуватись до найгіршого
Показати ще

Добре миємо помідори, після великою голкою робимо проколи навколо місця, де була плодоніжка. Завдяки цьому помідори не потріскаються.

Цибулю нарізаємо півкільцями

Листя вишні і чорної смородини добре промиваємо. Беремо всі спеції-лавровий лист, гвоздику, чорний і запашний перці горошком (всіх — по 9 штучок).

Готуємо маринад. Для цього в каструлю влити літр води, засипати цукор і сіль. Доводимо до кипіння, після опускаємо коріння петрушки і хрону, віночок кропу кип'ятимо все 3-5 хвилин. В цей час починаємо заповнювати стерилізовану банку.

На дно кладемо кілька листочків вишні і смородини, трохи цибулі і всі спеції. Далі максимально щільно укладаємо помідори, чергуючи їх цибулею і листям.

Заливаємо в банку маринад. Накривемо кришкою, а потім грілкою.

Даємо постояти 15-20 хвилин. Потім зливаємо маринад назад в каструлю і знову доводимо до кипіння і варимо ще 3-5 хвилин.

Повертаємо маринад в банку. Додаємо оцтову кислоту і закочуємо ключем. Накриваємо грілкою до повного охолодження. А тільки після цього відправляємо на зберігання в комору.

Нагадаємо, раніше Ароматне абрикосове варення: готуємо за перевіреним роками бабусиним рецептом

Як повідомляє портал «Знай.иа» Ідеальне лечо з помідорів і солодкого перцю: ваші рідні будуть в захваті

Також «Знай.иа " писав, що Неймовірно соковиті мариновані помідори зі сливами: не тільки корисні, але і смачні