Ці консервовані помідори і цибулю займуть особливе містечко у вашому серці і поповнять список улюблених домашніх рецептів.

Для цього репепта підійдуть маленькі і акуратні помідори без дефектів.

Інгредієнти на 2-літрову банку:

  • маленькі помідори - скільки влізе в банку
  • 2 великі цибулини
  • 1 л. води
  • 5 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. солі
  • корінь петрушки
  • корінь хрону
  • парасолька кропу
  • лавровий лист
  • 1 ч. л. оцтової кислоти 70%
  • гвоздика
  • перець запашний
  • перець чорний
  • листя вишні
  • листя чорної смородини

консервація томатів, фото sovkusom
консервація томатів, фото sovkusom

Приготування:

Популярні новини зараз

Володимир Зеленський вперше показав величезного домашнього улюбленця: "Хтось тренується, а хтось відпочиває"

Закоханий нахаба спробував щастя зі суворою Златою Огнєвіч: "Ти мене роздягаєш?"

Таїсія Повалій з омолодженим обличчям зібралася в Київ, але її не впізнали: сама на себе не схожа

Після скандалу в Києві Instasamka "присмокталася" до тіла в капюшоні: на це дивляться наші діти

Показати ще

Добре миємо помідори, після великою голкою робимо проколи навколо місця, де була плодоніжка. Завдяки цьому помідори не потріскаються.

Цибулю нарізаємо півкільцями

Листя вишні і чорної смородини добре промиваємо. Беремо всі спеції-лавровий лист, гвоздику, чорний і запашний перці горошком (всіх — по 9 штучок).

Готуємо маринад. Для цього в каструлю влити літр води, засипати цукор і сіль. Доводимо до кипіння, після опускаємо коріння петрушки і хрону, віночок кропу кип'ятимо все 3-5 хвилин. В цей час починаємо заповнювати стерилізовану банку.

На дно кладемо кілька листочків вишні і смородини, трохи цибулі і всі спеції. Далі максимально щільно укладаємо помідори, чергуючи їх цибулею і листям.

Заливаємо в банку маринад. Накривемо кришкою, а потім грілкою.

Даємо постояти 15-20 хвилин. Потім зливаємо маринад назад в каструлю і знову доводимо до кипіння і варимо ще 3-5 хвилин.

Повертаємо маринад в банку. Додаємо оцтову кислоту і закочуємо ключем. Накриваємо грілкою до повного охолодження. А тільки після цього відправляємо на зберігання в комору.

Нагадаємо, раніше Ароматне абрикосове варення: готуємо за перевіреним роками бабусиним рецептом

Як повідомляє портал «Знай.иа» Ідеальне лечо з помідорів і солодкого перцю: ваші рідні будуть в захваті

Також «Знай.иа " писав, що Неймовірно соковиті мариновані помідори зі сливами: не тільки корисні, але і смачні